MEMÒRIA HISTÒRICA

Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil a Vila-seca

Es descobreix una escultura al parc de la Riera

per M.B., Reus, Catalunya | 17 de desembre de 2021 a les 13:09 |
L'escultura és al parc de la Riera de Vila-seca | Cedida
Vila-seca va recordar, el passat dijous, les víctimes locals de la Guerra Civil amb diversos actes. El primer d’ells va ser la inauguració i descoberta de l’escultura Les portes de la memòria, a càrrec de l’alcalde, Pere Segura; la regidora de Cultura, Manuela Moya, i de la pròpia escultora francesa Béatrice Bizot.

Ubicada al parc de la Riera i orientada en direcció a les cases on el 1938 es van produir dos bombardejos que van provocar 14 víctimes mortals, "homenatja a les víctimes del passat i simbolitza un desig de pau i d’unitat pel futur", segons fonts municipals. Aquestes víctimes també són recordades a les plaques que es van descobrir just davant de les cases que van patir els bombardejos, situades al carrer de Sant Antoni (números 45 i 63).

Concretament, les víctimes a les quals se’ls va retre homenatge són Esteve Carreté, Llúcia Cases, Maria Clavé, Anton Fabregat, Dolors Garrabé, Rosa Garrabé, Jaume Meix, Emília Porqueras, Jacint Saltó, Climent Solé, Rosa Vidal, Josep Puig, Antoni Vidal i Joana Navarro.

Seguidament als actes que van tenir lloc al parc de la Riera i al carrer de Sant Antoni, la sala polivalent de l’Ajuntament de Vila-seca va acollir les conferències Ruixats de foc: els bombardeigs aeris durant la Guerra Civil, a càrrec de Ginés Puente, i El camp d’aviació de la Pineda, a càrrec de Pedro Otiña. També es va inaugurar l’exposició Ruixats de foc del Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras, al Mercat Municipal, que va ser comentada pels historiadors.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: