PATRIMONI

El Mas Miró, candidat a Museu Europeu de l'any

El premi, que es coneixerà el maig de l'any que ve, distingeix l'excel·lència en l’escena museística del continent

per M.B., Reus, Catalunya | 17 de desembre de 2021 a les 12:17 |
Imatge d'una de les sales del Mas Miró, a Mont-roig del Camp | ACN
La Fundació Mas Miró ha estat nominada al premi Museu Europeu de l’any 2022 organitzat pel Fòrum de Museus Europeus, organisme associat al Consell Europeu. Es tracta del guardó més prestigiós i de llarga durada que es dona a museus europeus.

El Premi Museu Europeu de l’any reconeix l'excel·lència en l’escena museística d'Europa, a la vegada que fomenta i promou els processos innovadors en el panorama internacional de museus. El seu jurat valora aspectes com la relació amb el públic, les presentacions imaginatives i l’enfocament creatiu orientat a l’educació i la responsabilitat social.

La candidatura a aquest premi "suposa un reconeixement a la Fundació Mas Miró per la seva tasca de difusió de l’obra de Joan Miró i l’íntima relació de l’artista amb Mont-roig del Camp, el paisatge natural i la cultura rural catalana", s'ha explicat des de l'entitat.

El veredicte es donarà a conèixer a la ciutat de Tartu, Estònia, durant el mes de maig de 2022. Dels 59 museus candidats arreu d’Europa, la de Mas Miró és l'única candidatura de Catalunya, acompanyada de tres altres museus de l’estat: el Museu d’Art Contemporani Helga d’Alvear a Càceres, el Museu del Calçat i la Industria d’Inca i el Museu Casa Botines Gaudí de León.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: