RECERCA

Volen avaluar si la suplementació amb probiòtics mitiga els símptomes de la rinitis al·lèrgica

Eurecat, a Reus, busca voluntaris d'entre 18 i 60 anys per a un estudi de tres mesos de durada

per M.B., Reus, Catalunya | 24 de desembre de 2021 a les 07:00 |
Busquen voluntaris per avaluar si la suplementació amb probiòtics pot mitigar els símptomes de la rinitis al·lèrgica persistent | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El centre tecnològic Eurecat, de Reus, iniciarà el proper mes de gener un estudi per avaluar els efectes de la suplementació amb probiòtics sobre els símptomes de la rinitis al·lèrgica persistent i la qualitat de vida de les persones afectades, que suposen el 21,5% de la població, amb un major impacte en nens petits i persones joves.

Per participar a l'estudi, s'han de tenir entre 18 i 60 anys i acreditar un diagnòstic de rinitis al·lèrgica persistent als àcars de la pols almenys des de fa dos anys, a més de no presentar cap malaltia gastrointestinal, autoinmunitària o anèmia, entre altres requisits.

L'estudi, anomenat microrin_2, es perllongarà durant tres mesos i es durà a terme a la seu d'Eurecat a Reus, situada davant de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. S'ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723 perquè les persones que vulguin participar s'inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes.

Un estudi útil per avançar en nous tractaments


"Considerant l'estreta relació entre el sistema inmunitari i els microorganismes que conviuen al nostre intestí, l'ús de determinats probiòtics en la quantitat adequada podria tenir un benefici en la salut, no solament en general, sinó també com a tractament emergent per a la prevenció de determinades al·lèrgies", ha assenyalat el director de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut, el doctor Josep M. del Bas.

En les seves paraules, "els resultats poden ser útils per avançar en nous tractaments per a la simptomatologia associada a la rinitis al·lèrgica persistent i, per tant, a la millora de la qualitat de vida de les persones diagnosticades".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: