1 de 10
CAMBRA DE COMERÇ DE REUS

Genís Sinca presenta a Reus el seu llibre «No moriré mai» dedicat a Eduard Punset

L’acte s’emmarca en la celebración del 135è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus

L'escriptor Genís Sinca al centre de la imatge | David Fernàndez
per Jordi Garcia Arnau, Reus, Catalunya | 17 de desembre de 2021 a les 10:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el marc de la celebració del 135è aniversari de la Cambra de Comerç Reus, aquest dijous, es va presentat el llibre No moriré mai. Una biografia de l'economista i polític Eduard Punset escrita pel periodista manresà Genís Sinca. L’acte estava organitzat per Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio i Òmnium Baix Camp, a més de l’ens cameral.

Van presentat l'acte Àgata Girbes com a representant de la Cambra i el periodista de Reusdigital.cat Jordi Garcia, qui va donar pas a Genís Sinca per tal que expliqués com va ser la relació d'ambdós i com es va elaborar el llibre. Sinca, de forma molt emotiva, vaa recordar que es van conèixer en un dia de Sant Jordi a Barcelona i que els dos van establir una relació de confiança i d’amistat que va tenir com a fruit aquesta obra.

Tot i que la popularitat li va arribar als 60 anys amb la presentació del programa televisiu Redes, Sinca ha aprofundit més amb la vinculació de Punset en el municipi de la Vilella Baixa, on l'economista va passar la seva infantesa i els millors anys de la vida.

Sinca va anar desgranant, de forma molt amena, etapes destacades de la vida de Punset que l’escriptor recull en el llibre. El salt de la Vilella Baixa cap als Estats Units i de com el seu afany per estudiar i observar el que passava en el seu entorn el va dur a viatjar per tot el món, fins al punt que les seves tres filles van néixer en tres ciutats diferents: París Londres i Washington. Punset va ser un addicte a la lectura i sobretot al treball. Unes característiques que el van dur a ocupar càrrecs importants ben aviat: el seu treball a la BBC, a The Economist o ser membre de l'FMI amb una especial relació amb països de Llatinoamèrica com Haití.

Sinca també va explicar la seva trajectòria política que va estrenar amb la conselleria d'Economia del primer govern de Josep Tarradelles i de com es va guanyar la confiança d'Adolfo Suarez que posteriorment el faria ministre per a la integració d'Espanya a la Unió Europea. Tot i que Punset va militar inicialment en el Partit Comunista, cal situar-lo en el liberalisme i en una concepció tecnocràtica de la política. Posteriorment va estar al CDS i va crear Foro un partit amb el qual va tenir un gran fracàs. Finalment, durant el procés independentista català, es va solidaritzar amb Puigdemont i Junqueras.

El llibre no entra en les seves relacions familiars, aspecte que l’autor no ha volgut tractar per respecte a Puntset i al seu entorn. Sinca s'ha emocionat en repetides ocasions en recordar Punset en moltes de les xerrades que van tenir per preparar aquest llibre.

Punset està enterrat al cementiri de la Vilella Baixa on va comprar tota una filera de nínxols per descansar-hi sol. El seu epitafi resa Volta al món i torna la Born en una clara referència al que va ser la seva vida i el seu retorn en aquesta petita població del Priorat per a la vida eterna.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: