1 de 10
ENERGIA

Els veïns de Cabra del Camp, en contra d'un macroparc solar

L'Alt Camp acollirà una central solar que ocuparà gairebé 50 camps de futbol i afectarà a quatre municipis del territori

Vista general d'una planta solar fotovoltaica | ACN
per Maria Fernández Sadurní, Tarragona | 16 de desembre de 2021 a les 16:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La futura instal·lació de la central solar a Cabra del Camp ha creat preocupació entre els veïns de la zona. El projecte ocuparà 87 hectàrees, l’equivalent a gairebé 50 camps de futbol, compta amb el vistiplau de la Generalitat des de principis d’any i té previst engegar la seva construcció a mitjan 2022. Tot i que l’empresa ja ha expressat la seva voluntat de mantenir condicions mediambientals, la Plataforma Sostenible del Camp s’ha posicionat en contra del projecte i ha fet una crida a la ciutadania “per fer el màxim d’al·legacions possibles” vers la central solar, ha afirmat Vicenç Ferré, membre de la plataforma.

El col·lectiu, format per casals populars del territori, associacions, particulars i empreses de la zona, considera que “s’ha d’informar a la població de la situació i els impactes ambientals i socials” que generaria la implementació del projecte. Per una banda, la Plataforma Sostenible del Camp creu que la transició energètica ha de ser “respectuosa amb l’entorn i les persones” i pensen que “la sobirania de l’energia ha de ser del municipi”. Per altra banda, els preocupa l’ús del conreu per instal·lar la planta solar: “És un delicte al paisatge i a la població, hi ha altres zones per implantar aquest projecte”, ha afegit Ferré.

L’Ajuntament de Cabra del Camp, però, s’ha posicionat a favor d’impulsar el sistema d’energia renovable dut a terme per l’empresa Merlot Solar SL. Vicenç Ferré, ha considerat que l’opinió de la institució, així com d’alguns propietaris, és fruit de “l’interès per generar ingressos”. A més de l’impacte visual que suposaria la instal·lació, la preocupació dels veïns recau sobretot en les “conseqüències futures” de la implantació de la central solar, ja que temen que hi pugui haver ampliacions. Addicionalment, Ferré ha expressat que “tancar el terreny impedint la propagació de la fauna i la flora del territori no és energia verda”.

Per aquest motiu, la Plataforma sostenible del Camp, nascuda durant el maig d’enguany, ha programat un conjunt de xerrades per “fomentar les al·legacions” vers el projecte i “mobilitzar la ciutadania en contra de l’especulació del terreny”, tal com tenen previst fer aquesta tarda a dos quarts de vuit al Cabra del Camp. El col·lectiu ha aclarit que “cal fomentar l’energia renovable, però s’ha de defensar el territori”, ja que, entre altres factors, el projecte afectaria un total de quatre municipis: el Pla de Santa Maria, Alió, Puigpelat i Cabra del Camp.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: