SALUT

Els infants de Tarragona es comencen a vacunar

Les cites per ara són a la tarda, però es preveu ampliar als matins als caps de setmana i els dies festius

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 15 de desembre de 2021 a les 18:34 |
Una nena, vacunant-se en el primer dia de la vacunació infantil, a Tarragona | Josep M. Llauradó
Primera jornada de vacunació de nens i nenes d'entre 5 i 11 anys. El Palau d'Esports Catalunya, a l'Anella Mediterrània de Tarragona, acull totes les tardes d'aquesta setmana unes cites que es van exhaurir en poc més de dues hores. Si bé la vacunació per a majors de 12 anys continua a bon ritme en aquest mateix equipament, aquests nens hi accedeixen per una altra porta i tenen dos boxos reservats per a ells. En total en una tarda s'han administrat 64 dosis, a infants uns més convençuts que altres.

La vacunació d'aquesta franja d'edat ha despertat des de fa setmanes un debat social; tot i així, els pares i mares dels nens que eren aquesta tarda al Palau d'Esports prefereixen pensar d'una banda en la "responsabilitat social" respecte a la resta de la població i, de l'altra, "tornar a la normalitat" en família, sense pensar que un possible contagi pugui acabar amb cap hospitalització greu.

Alba Martín, infermera i coordinadora d'aquest punt de vacunació, ha explicat que per ara han habilitat dos boxos, però que en un futur immediat volen posar-ne quatre més. De cara al cap de setmana i també a partir del 23 de desembre -quan ja no hi hagi classe- tenen la intenció d'ampliar els horaris de vacunació infantil als matins. Els nens i també els majors de 60 anys -pel que fa a la dosi de reforç- són el públic principal d'aquest punt, que fa dues setmanes va veure com amb el certificat Covid va incrementar-se el nombre de persones que volien vacunar-se.

En total hi ha aproximadament 20.000 infants en aquesta franja convocats a vacunar-se, a la regió sanitària del Camp de Tarragona. A més del Palau d'Esports, a Tarragona també hi ha la possibilitat de vacunar-se al CAP Llevant.
 

Un infant, vacunant-se aquest dimecres, en el primer dia de la vacunació infantil. Foto: Josep M. Llauradó

Un nen, posant-se la vacuna en el primer dia de la vacunació infantil al Palau d'Esports de Tarragona. Foto: Josep M. LlauradóAltres notícies que et poden interessar

​​​​​​
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: