PATRIMONI

Molt fort: es descobreix on és la llamborda de Reus

La versió oficial apuntava a la pèrdua de la pedra, per part d'un grup de joves de festa

Una imatge d'arxiu del forat deixat per la llamborda, envoltat d'espelmes, poc després de la seva desaparició | @PepVivas
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de desembre de 2021 a les 08:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts s'ha esclarit un dels misteris reusencs més comentats dels últims temps: la localització de la desapareguda llamborda del MercadalReusdigital.cat pot revelar, en exclusiva, on es troba actualment aquesta icona local. Aquest mitjà ha pogut saber que la pedra en qüestió té una nova funció, i és que apuntala un tram força malmès de la Gran Muralla xinesa

La desaparicióCal recordar que la llamborda va desaparèixer del Mercadal el passat mes de juny, a les portes de Sant Pere. Segons la versió oficial, un grup de joves de festa la va veure fluixa i "per jugar" se la va endur. Un cop el batlle, Carles Pellicer, en va reclamar el retorn, la colla va voler recuperar-la d'on l'havia deixada per comprovar que "ja no hi era".

L'afer es va tancar tot col·locant una nova pedra al forat que havia quedat a plaça, i que es va convertir en indret de pregàries i súpliques per demanar-ne l'alliberament. Després de tot, un grup de tuitaries tarragonins va arribar a reivindicar l'autoria del segrest.

Però el cert, i Reusdigital.cat ho pot explicar, és que la llamborda se la va endur un explorador xinès, seduït per la senzilla (però efectiva) forma de la pedra. El govern del seu país està preocupat per l'impacte que el turisme té en la Gran Muralla. De manera reiterada s'han denunciat actes incívics i, en alguns trams, a causa de la seva extensió, és en molt mal estat.

El comando vermutPrecisament, el pedrot reusenc ha estat situat en un indret molt perjudicat després de la visita d'un grup provinent de Tarragona i de Riudoms. D'aquesta manera, i segons apunta l'explorador, a qui anomenen l'Eduard Toda de Pequín en alguns cercles intel·lectuals xinesos, la nova funció de la llamborda és per reforçar la muralla.

“Si hi ha cap reusenc que la vulgui rescatar, que se n'oblidi, sisplau. Si es retira la pedra, es pot produir un efecte dòmino” i que tot el gran monument se'n vagi en orris, assegura preocupat. 

Aquest mitjà ha sabut que la notícia ja corre entre un selecte grup de veïns RTV (reusencs de tota la vida) que estarien preparant un viatge a la Xina per assaltar la Gran Muralla, agafar la llamborda i tornar-la a la seva pàtria. Batejats com el comando vermut, ja han reclutat uns quants il·lustres ganxets. De passada, volen esbrinar què va passar amb el BIT, l'equip de futbol pequinès que va comprar l'enyorat CF Reus Deportiu. Si us hi voleu sumar, ho podeu fer aquí
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: