1 de 10
OPINIÓ

Junts, al servei de Reus i un nou Estat

per Anna Tarragó, Reus, Catalunya | 16 de desembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
JuntsXCat a Reus som un partit nou, però amb presència tant al Govern del país com al de la ciutat. Som el partit del president legítim Carles Puigdemont, i agrupem persones provinents de sectors molt diversos, amb qui compartim la necessitat i la urgència de la independència per aconseguir un país millor.

La ciutat de Reus és la capital econòmica i social d’una àrea important de l’activitat productiva i social del país. Tant per la seva aportació a la història política, cultural i patrimonial com pel seu pes poblacional hem estat sempre un referent per a molts catalans, essent motiu d’orgull de reusenques i reusencs. 

Som un partit amb vocació de govern, i les dues regidores de JuntsXCat a Reus, Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social; i Teresa Pallarès, regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge, formen part del grup municipal de Junts per Reus (marca electoral del 2019), grup que comparteixen amb regidors del PDeCAT.

Des de JuntsXCat a Reus vam iniciar aquest mandat amb ambició, i el projecte resultant és la combinació d’èxits i renúncies que han fet tots els partits que componen l’actual govern: PDeCAT, JuntsxCat, Esquerra i Ara.

Aquest 2022 faltarà poc més d’un any per a les properes eleccions municipals, on hi trobarem propostes diverses. Propostes molt diferents a les que es van presentar a les darreres eleccions, bàsicament per dos motius: En primer lloc, els esdeveniments de l’1-O han reubicat algun partit en les seves ambicions nacionals, conformant-se a gestionar un “mentrestant” i rebaixant la voluntat popular de seguir amb l’embat democràtic per un Estat propi.

En aquest punt JuntsXCat som irreductibles: mantenim l’esperit de l’1-O i sumarem els electors d’altres forces que s’han sentit defraudats en la lluita per la independència del seu país, que volen un Ajuntament  fidel al legítim President Carles Puigdemont i a un Govern independentista de la Generalitat. En segon terme, en un exercici d’honestedat política i de coherència, JuntsXCat posem de relleu la tasca de les dues regidores al govern de la ciutat i el seu paper al de la Generalitat: Pallarès, delegada del Govern al Camp de Tarragona, i Vilella, directora general d’Autonomia Personal i Discapacitat.

Reivindiquem l’obra de govern com el passat dimecres feia conjuntament el grup municipal al Castell del Cambrer, i destaquem que hi tenim un rol central, on l’aportació de les regidores de Junts és transcendental. Així, el 2023 aspirem a ser el primer partit municipalista de Catalunya. Per aconseguir-ho estem elaborant una proposta que situï Reus al punt mig necessari entre l’economia valenciana i la de Barcelona, i per això cal una formació al capdavant de l’Ajuntament.

Si podem millorar l’entorn econòmic i productiu (fent-lo créixer sosteniblement, amb sensibilitat social i criteri propi) generarem els recursos necessaris per poder assegurar una qualitat de vida òptima a les nostres veïnes i veïns, amb polítiques socials i educatives. JuntsXCat, amb la nostra vocació de ser pal de paller de l’independentisme i la transversalitat, apostem per liderar una candidatura a Reus oberta a tothom.

Estem construint un projecte guanyador al servei de la ciutat i la seva gent, perquè som el partit de la unitat. Volem atraure talent, i ho fem sumant famílies i procedències polítiques diferents, persones que fins i tot mai abans s’havien implicat políticament. Entenem els matisos i la suma com un valor. Volem aglutinar tothom qui aporti per construir un projecte il·lusionant per seguir governant la ciutat, continuant la bona feina feta, i a la vegada incorporant noves idees, noves maneres de fer i nous lideratges que donin un nou impuls a Reus.

Junts tenim l’aval de l’experiència en la gestió i a la vegada el de la novetat.  El nostre segell en l’acció de govern és visible i notori, i tant Vilella com Pallarès encapçalen alguns dels projectes estelars del mandat com el Centre Social El Roser o el projecte de la Hispània, ambdós en marxa properament. Són responsables, també, del desplegament d’avançades polítiques socials, d’habitatge i de desenvolupament econòmic.  És per això que, atès l’actual pes polític de Junts al país i a la ciutat, que el PDeCAT no va aconseguir representació parlamentària el 14-F i fixant-nos també en els resultats de les últimes cites electorals a Reus, entenem que ens pertoca a Junts liderar la candidatura a les eleccions municipals del 2023, i ho farem essent generosos amb qui vulgui implicar-se al projecte de ciutat que Reus necessita.

A JuntsXCat tenim vocació de lideratge, tenim molt clar que ens presentarem amb les nostres sigles. Partint d’aquí, molts escenaris resten oberts. Estem disposats a encapçalar una gran aliança, com més àmplia i integradora millor, capaç d’incorporar el màxim de sectors que comparteixin que Reus ha de fer un salt qualitatiu.

Cal construir un projecte de ciutat ambiciós i engrescador, i tenim les portes obertes de bat a bat. Però no serem crossa de ningú. Emplacem la ciutadania de Reus amb inquietuds a involucrar-se per anar definint entre tots un projecte guanyador al servei del país, de la ciutat i de la seva gent. El repte de fer un Reus millor, més pròsper i més just, al servei de la lluita per la llibertat nacional, és apassionant. Tots hi som cridats.

Anna Tarragó, en nom de l’executiva de Junts X Cat. a Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: