POLICIAL

La Guàrdia Urbana de Reus estrena nou uniforme

També avança la renovació de la flota de vehicles, amb l'adquisició de diversos cotxes patrulla, furgonetes i motocicletes

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 de desembre de 2021 a les 09:35 |
Una patrulla de la Guàrdia Urbana | Ajuntament de Reus
La Guàrdia Urbana de Reus estrena un nou uniforme, d'un blau més fosc, que ja es va poder veure en l'acte institucional de la festa patronal del cos que va tenir lloc dimarts 14 de desembre al Teatre Bartrina. 

El nou disseny s'adiu a la voluntat d'avançar en l'homogeneïtzació de la uniformitat de totes les policies locals de Catalunya, en compliment de la resolució INT/1431/2017, de 15 de juny, per la qual es dona publicitat a les característiques de la nova uniformitat de les policies locals de Catalunya.

L'Ajuntament de Reus va adjudicar el contracte de subministrament de la nova uniformitat a l'empresa Sagres SL, per un import de 262.869,11 euros (IVA inclòs), amb una durada de 4 anys. Les peces d'uniformitat són: camisa màniga llarga i curta, polo camiser de màniga llarga i curta, caçadora amb folre interior desmuntable, jaqueta impermeable, cobre-pantaló impermeable, armilla reflectant bicolor, funda dels panels balístics, jaqueta de motorista, pantaló de motorista, folro pantaló de motorista, proteccions de motorista i gorra de servei.

Nous vehicles


A més a més, l'Ajuntament de Reus continua amb la renovació de la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana i ha comprat nous cotxes patrulla, furgonetes i motocicletes, per un import de 188.509,06 euros (IVA inclòs). El contracte, dividit en lots, s'han adjudicat a les empreses Autoforum Tarragona SA, Romauto Grup Concessionaris SL, Motobike Reus SL i Dextron SA, i inclou els vehicles següents: dos vehicles patrulla amb equipament policial i kit de detinguts; una furgoneta per al transport de persones amb equipament policial; tres motocicletes tipus trail amb retolació i conjunt de sirenes i llums; i dues motocicletes elèctriques amb retolació i conjunt de sirenes i llums.
 

Les noves motocicletes Foto: Ajuntament de Reus


Actualment, la Guàrdia Urbana disposa d'una flota de vehicles i de motocicletes, entre els quals hi ha molts que ja tenen molts quilòmetres. Sovint pateixen avaries que tenen un cost molt elevat, motiu pel qual es considera necessari donar-los de baixa i adquirir-ne altres nous. Pel que fa als vehicles patrulla, hi ha unitats amb més de 300.000 km i un ús continu sense descans. Igualment, el cos requereix tenir furgonetes per al transport d'agents en el cas de determinats dispositius o serveis en. Una de les actuals està matriculada l'any 1998, i per la seva antiguitat sovint es fa difícil trobar recanvis.

La Guàrdia Urbana també requereix renovar les motocicletes policials, ja que la majoria tenen més de 15 anys d'antiguitat i alguna més de 20 anys. Finalment, també s'han comprat dues motocicletes elèctriques, que estaran destinades tant al servei de proximitat com als serveis d'informes, entrega de citacions, trasllat de documentació i la resta de serveis que es poden realitzar amb aquest tipus de vehicle, amb la finalitat de reduir l'impacte ambiental.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: