SOCIETAT

L'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles decora l'arbre de Nadal de la regidoria de Benestar Social

Hi ha participat una desena de persones del taller de treballs manuals del club social "El Porxo"

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 de desembre de 2021 a les 12:43 |
Una imatge de l'arbre de Nadal | Ajuntament de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles ha estat l'encarregada de decorar l'arbre de Nadal que des d'aquest dimecres 15 de desembre llueix a les oficines de la Regidoria de Benestar Social, ubicades a l'edifici de l'antic hospital. En concret, hi ha participat una desena de persones del taller de treballs manuals del club social El Porxo de l'associació.

El conjunt de la decoració, format per llaços i flors de Nadal, representa el valor de la vida, l'amor i la solidaritat. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora de manera molt positiva la tasca que aquesta entitat fa durant tot l'any a la ciutat: "És una associació que forma part del Consell Municipal de la Discapacitat, molt activa i participativa, que treballa per promoure el benestar de les famílies que hi formen part i la inclusió de les persones amb problemes de salut mental. A més, participen de manera molt activa en totes les activitats organitzades a la ciutat per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat i per acabar amb l'estigma entorn de la salut mental".

Cada any, una entitat social diferent s'encarrega de fer aquesta tasca. La decoració consisteix en treballs manuals amb motius nadalencs fets per les persones membres de l'entitat triada que es pengen a l'arbre de Nadal.

Exposició Salut mental en primera persona


Fins al 30 de desembre, es pot visitar l'exposició Salut mental en primera persona al Centre Cívic del Carme de dilluns a divendres, de 8 del matí a 10 de la nit, excepte per Nadal, quan el centre cívic només obre als matins i els dies festius està tancat. Es tracta d'una mostra de diversos treballs artístics organitzada per l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles.

Club social El Porxo


El club social El Porxo és un servei de l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles, que s'adreça a persones que, a causa d'un trastorn mental, tenen dificultats d'inserció social, d'integració comunitària al seu entorn natural i d'organització del lleure. L'objectiu és generar un marc de relacions socials per tal d'augmentar la participació i les diferents maneres de vinculació amb la comunitat mitjançant l'ocupació significativa del temps lliure.

La missió del Club Social és ajudar a les persones amb trastorn mental a utilitzar les activitats de lleure per assolir quotes de salut, independència, participació, integració en la comunitat i qualitat de vida. Es tracta de promoure un estil de vida en el qual les activitats de lleure siguin importants per la persona, al mateix temps que s'incideix i es dóna suport al projecte vital de cada persona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: