1 de 10
ART

La vida al mercat, tot un art

La pintora Montserrat Massó exposa, al Mercat Central, una sèrie de pintures amb escenes del dia a dia de paradistes i clients

Una de les obres de Massó | Cedida per Montserrat Massó
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 16 de desembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des del passat 13 de desembre i fins al proper 15 de gener, el Mercat Central de Reus acull una exposició d'olis de la pintora local Montserrat Massó. Sota el títol Pintant el mercat, hi mostra escenes del dia a dia dels paradistes i dels clients. Es tracta, a més, del primer cop que exhibeix el seu treball, si bé temps enrere havia pres part en reculls col·lectius. 

"Els mercats, espais plens de vida"Massó explica a Reusdigital.cat que es va iniciar amb el dibuix per, a poc a poc, introduir-se a la pintura. Mestra de professió, l'art ha estat una afició, una passió. Si s'ha centrat en especial en els mercats, diu, "és perquè són espais plens de vida. D'entrada podríem pensar que el mercat de Varsòvia, a Polònia, poc pot tenir a veure amb el de Reus. Però no és així. Tenen elements en comú", argumenta. 

I quins són? "El moviment, les formes, fins i tot la llum", concreta. I a més, els mercats "són canviants". "Hi passen coses, la gent va amunt i avall, i és agraït" de pintar, precisa Massó. Sobre el seu mètode habitual de treball, apunta que primer visita l'espai per captar-hi diverses fotografies. "Després, en faig una selecció", revela. I a partir d'aquí, quan ha escollit les millors imatges, comença a pintar. Igualment gaudeix "tot prenent apunts de persones, ho faig contínuament", diu. A posteriori, hi ha gent que ha arribat a poder-se reconèixer als seus quadres. 

La gent dels mercats de ReusSi bé a l'exposició que es pot veure ara hi destaquen els mercats de la nostra ciutat, la mostra n'inclou d'altres d'arreu. "N'he visitat a Euskadi, a França, a Grècia, a Portugal o a Polònia", enumera. De vegades, les amistats que han estat en indrets llunyans han tornat també amb fotografies per a l'artista. "Me n'han portat de mercats de l'Àfrica, posem per cas, però no és pas l'habitual", matisa. 

I els mercats de Reus, tenen quelcom especial a l'hora de pintar-los? "I tant. La seva gent", assenyala. Per tot plegat, i un cop ha exposat en solitari, no descarta que hi hagi futures mostres en altres espais del territori. Però i doncs, d'on ve, aquesta "passió" pels mercats a la qual abans s'ha referit? "Potser és perquè són un punt de trobada, per a molts. Trobo més bonic un mercat que una catedral, perquè és viu", rebla. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: