1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

Una imatge inèdita de Gabriel Ferrater i Soler

S'hi veu el poeta amb la dona del pintor Francesc Todó, Isabel Garriga, el 1962

La imatge inèdita del poeta, captada el 1962 | Cedida a l'institut Gabriel Ferrater per Joan Todó
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 de desembre de 2021 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gràcies a Joan Todó, fill del pintor Francesc Todó (Tortosa, 1922-Les Borges del Camp, 2016), i la seva muller, la poeta Rosina Ballester, la biblioteca de l'institut Gabriel Ferrater de Reus compta amb cinc nous llibres sobre l'esmentat artista i el poeta Gabriel Ferrater i Soler (Reus, 1922-Sant Cugat del Vallès, 1972).

A més, el fill del pintor Francesc Todó ha autoritzat la publicació d'una fotografia inèdita de Gabriel Ferrater al web i a la revista de l'institut de la nostra ciutat. 

La fotografia és de l'abril de 1962 i correspon al lliurament del Premi Formentor a l'Hotel Formentor de Mallorca. S'hi veu Gabriel Ferrater i Soler (aleshores, tenia gairebé 40 anys) a la dreta, i la persona que és amb ell és la senyora Isabel Garriga (muller de Francesc Todó).

Aquell any, el premi, el va guanyar García Hortelano. Els pares de Joan Todó hi van anar perquè, amb motiu del premi, Paco (com anomenaven col·loquialment el pintor Francesc Todó), hi va exposar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: