ARXIVÍSTICA

L’Arxiu s’afegeix a la celebració de l’Any Antoni de Bofarull

per M.B., Reus, Catalunya | 13 de desembre de 2021 a les 14:03 |
Cartell de l'Any Bofarull | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp organitzen dues activitats relacionades amb la celebració de l'Any Bofarull que commemora enguany a la ciutat de Reus. D'aquesta manera, aquest dimecres 15 de desembre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la xerrada Costums que canvien. La visió històrica i etnogràfica d’Antoni de Bofarull a la fi de la societat preindustrial, a càrrec de Salvador Palomar i Raquel Ferret, de l’entitat Carrutxa.

Antoni de Bofarull va escriure Costums que es perden i records que fugen, obra publicada l’any 1880. Un estudi que ens permet copsar la societat de finals del segle XIX, les seves inquietuds i idees. Aquest any, en motiu de la celebració dels dos-cents anys del naixement d’Antoni de Bofarull, s’ha treballat en una edició crítica del text.

Amb aquesta conferència s’explicarà el context en el qual sorgeix la publicació i se’n farà una aproximació etnogràfica. L’acte compta amb la col·laboració de Carrutxa, centre de documentació del Patrimoni i la Memòria. D'altra banda, dilluns dia 20 de desembre, a dos quarts de 7 de la tarda, es durà a terme la cloenda de l’Any Antoni de Bofarull. L’acte comptarà amb la intervenció d’Albert Torra, director de l’Arxiu de la Corona d’Aragó que parlarà d’Antoni de Bofarull, arxiver.

La nissaga Bofarull va estar vinculada estretament amb aquesta institució, essent Pròsper de Bofarull un dels seus directors. A l’acte també hi intervindrà el comissari de l’exposició, Jaume Massó i la cloenda anirà a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.

Del 13 al 30 de desembre es podrà visitar una mostra documental que s’oferirà paral·lelament a l’Arxiu de Reus (Sant Antoni M. Claret, 3), sota el títol Antoni de Bofarull, literat i historiador i una altra a la seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, Antoni de Bofarull, arxiver (1846-1892), que es podrà visitar a la seu de l’ACA d'Almogàvers 77, de Barcelona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: