SERVEIS

Cornudella de Montsant tindrà caixer automàtic després de decidir-ho a través d'una consulta popular

El consistori preveu tancar un acord amb una empresa de seguretat per tenir-lo en un termini de dos o tres mesos

Una imatge del recompte de vots de la consulta | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de desembre de 2021 a les 08:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cornudella de Montsant (Priorat) tindrà un caixer automàtic després que 87 persones hagin votat a favor que l'Ajuntament n'assumeixi els costos d'instal·lació i manteniment. En la primera consulta popular celebrada al municipi hi ha participat un 15% del cens, format per unes 800 persones majors de 16 anys. En el recompte s'han registrat 36 vots en contra i dos en blanc. L'alcalde de la localitat, Salvador Salvadó, ha valorat positivament la participació registrada, així com també el resultat.

Segons el batlle, el consistori seguirà treballant per reduir els costos de manteniment del caixer automàtic. La previsió del govern local és tancar un acord amb una empresa de seguretat per tenir aquest servei en un termini de dos o tres mesos. L'empresa en qüestió cobrarà unes comissions específiques per qualsevol operació bancària que es faci, des d'extracció de diners fins a actualització de llibretes.

Si l'operació és a escala estatal, el client haurà de pagar 1,35 euros; mentre que si és de qualsevol altre país de la zona euro la comissió augmentarà fins als 1,90 euros i per a la resta del món la taxa serà de 3,50 euros. Es tracta d'uns imports que el consistori intentarà rebaixar mitjançant les negociacions amb l'empresa que oferirà el servei. Segons l'alcalde Salvador Salvadó, treballaran "incansablement" i no descarten demanar ajuda a administracions superiors per aconseguir aquest objectiu.

El govern local ha assenyalat que la mesura permetrà recuperar un servei perdut en els últims tres anys, tot i que són conscients que l'ideal seria tenir una oficina amb atenció presencial. En aquest sentit, el batlle ha recalcat la tendència actual, en què moltes dependències bancàries opten per tancar oficines i desplaçar el servei a l'esfera digital.

Campanya prèvia d'informacióAbans que la ciutadania pogués dir la seva a l'urna ubicada a la sala d'exposicions local, el consistori va realitzar una xerrada per donar a conèixer la situació a la població. A més, també s'han repartit fulletons casa per casa amb informació sobre la consulta i els costos d'instal·lació del caixer automàtic. Així, s'ha deixat clar la responsabilitat econòmica que haurà d'assumir l'Ajuntament abans de votar.

Els votants han preferit exercir el seu dret al matí, en la franja de 10 a 2 del migdia. A la tarda, el ritme de votació ha baixat i els veïns han dipositat les butlletes amb comptagotes. El perfil de participants ha estat variat, entre gent gran i joves instal·lats al poble. A l'hora de justificar el vot, n'hi ha que ho tenien clar, com la Meritxell Cardona. Segons aquesta veïna, fins que no se superi l'escletxa digital al conjunt de la societat, eines com els caixers automàtics són necessàries en pobles com Cornudella de Montsant. Altres, com és el cas de David Porcel, s'han mostrat escèptics envers les comissions que caldrà pagar per fer qualsevol tipus d'operació bancària.

Feia més de tres anys que aquest municipi del Priorat no tenia caixer automàtic i els veïns, per treure diners o actualitzar llibretes, havien d'anar a altres localitats com ara Prades o Reus. Es tracta d'una situació que en qüestió de dos o tres mesos podria ser cosa del passat.

Recompte àgil de 125 votsA les 6 en punt, moment en què s'ha tancat la votació després d'una jornada electoral de sis hores, representants del consistori de Cornudella de Montsant s'han encarregat del recompte dels 125 vots dipositats a l'urna segellada.

De manera àgil i ràpida, en qüestió de vint minuts s'ha fet públic la victòria del 'sí'. Quasi immediatament, la població ha estat al corrent del resultat mitjançant un 'eBando', un sistema de pregons electrònic.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: