LLIBRES

Presenten el llibre «Essències. Cuina i sentiments a taula»

Recull textos de Mariona Quadrada i il·lustracions d’Adela Blasi

per Reusdigital.cat, Reus | 12 de desembre de 2021 a les 11:32 |
Imatge de la presentació del llibre | Cedida
Aquest passat  dissabte ha tingut lloc a Cal Massó la presentació del llibre Essències. Cuina i sentiments a taula, amb textos de Mariona Quadrada i il·lustracions d’Adela Blasi.

El llibre s’emmarca en la llarga trajectòria de col·laboració entre Mariona Quadrada i Adela Blasi al voltant dels receptaris i llibres de cuina, iniciada amb les publicacions del segell Pam i Pipa els anys 80. En aquest cas, però, no es tracta d’un receptari sinó d’un llibre que vol anar més enllà i que a partir de l’evocació de moments viscuts planteja una reflexió sobre el fet de seure a taula.

Inspirant-se en el famós episodi de la novel·la de Proust, en què l’autor, en tastar una magdalena mentre pren el te, evoca records d’infantesa, els textos de Mariona Quadrada ens remeten a moments viscuts en què els plats cuinats al foc de casa segueixen el ritme de les estacions i els productes propis de cada estació. “És potser el llibre més personal dels que he fet fins ara, on he volgut explicar aquest segon nivell de significat que té la cuina, vinculat als sentiments i a la pertinença a un paisatge”. 

Els dibuixos d’Adela Blasi completen la proposta d’aquest llibre singular amb una sèrie d’il·lustracions que dialoguen amb els textos. “He dibuixat amb total llibertat el que m'han suggerit els textos, a partir d’un fragment o una frase del sentit general, però evitant reproduir en imatges el que ja diuen les paraules. Cadascú és lliure de crear les seves pròpies imatges i aquestes són les meves”. El llibre recull també les receptes de la vintena de plats que en són protagonistes, des de les fulles de llimoner arrebossades amb sucre fins a la sarsuela de festa major. 

A banda de Quadrada i Blasi, la presentació ha comptat amb la participació de l’actor Pau Ferran, que ha rebut el públic amb una proposta de viatge a través del temps; Marta Llorens i Antònia Farré, que han llegit alguns fragments del llibre; Rosa Pagès, que ha conduït l’entrevista a les autores, i els músics Ramon Quadrada i Jordi Berni, que han interpretat dues peces musicals, així com Mei Salvat, autora de la proposta videogràfica que s’ha pogut veure a l’espai de Cal Massó.

El llibre, publicat pel segell Edicions Sidilllà, es podrà trobar a les llibreries a un preu de 18 euros.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: