1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

La locomotora «Prim»

La màquina, de 1886, ha estat declarada Bé Cultural d’Interès Nacional

Una imatge de la locomotora «Prim» | Salou.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de desembre de 2021 a les 12:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat ha emès un informe favorable a la incoació de l’expedient per declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), la locomotora de vapor 020T RS 3 (anomenada Prim), que és una de les primeres locomotores de la línia Salou-Reus, i que es troba exposada a la plaça del Carrilet de la localitat del Tarragonès, juntament amb un vagó, també del segle XIX.

Una línia de 8 quilòmetres i un viatge de 20 minutsAquesta màquina, l'any de construcció de la qual és l’any 1886, va ser fabricada per The Falcon Engine Car Works Co. Ltd. (Loughborugh, Anglaterra). La línia Reus-Salou, coneguda com el Carrilet de Reus a Salou, va ser construïda i explotada per la Companyia Reusenca de Tramvies (o Societat del Tramvia Econòmic de Reus a Salou) entre 1887 i 1975.

La línia, de 8,2 quilòmetres, era de via estreta i el trajecte tenia una durada de 20 minuts. El transport de mercaderies es va compatibilitzar amb el transport de viatgers. El Carrilet va ser el primer transport cap a la platja a principis del segle XX i es va popularitzar molt entre aquelles persones que la visitaven quan encara el turisme estranger era incipient.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: