1 de 10
NADAL

El pessebre de sorra de Vila-seca pren el canvi climàtic com a protagonista

Enguany se celebra el 22è betlem del municipi i es faran diversos actes nadalencs al recinte de les escultures

Els Reis d'Orient del pessebre de sorra de Vila-seca | Maria Fernández Sadurní
per Maria Fernández Sadurní, Tarragona | 11 de desembre de 2021 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vila-seca dóna la benvinguda al mes de Nadal amb el ja tradicional pessebre de sorra al parc del Pinar de Perruquet. Enguany se celebra la 22a edició del conjunt monumental que ocupa uns 200 metres quadrats i ha necessitat 400 tones de sorra de la platja de la Pineda barrejada amb argila per ser construït.
 

Naixement del pessebre de sorra de Vila-seca Foto: Maria Fernández Sadurní


El pessebre pren cada any un eix temàtic diferent i original relacionat amb l’actualitat. Enguany els set artistes que han creat el pessebre han treballat les seves peces tenint present la crisi climàtica que viu el món.

En aquest cas, els obsequis dels Reis d’Orient són energies renovables, com un molí de vent o una placa solar i en lloc de tres camells, el transport de Ses Majestats són tres óssos polars. El caganer es troba envoltat de deixalles, al costat d’una xemeneia que treu una gran fumarada i el naixement ha estat representat entre les onades d’un mar.
 

Figures del pessebre de sorra de Vila-seca Foto: Maria Fernández Sadurní


La regidora d’Innovació i Turisme de Vila-seca, Cristina Cid, ha declarat que aquesta és “l’aportació de Vila-seca per conscienciar la ciutadania sobre un món més sostenible i les energies renovables”. Tot i que el pessebre sempre té les mateixes figures, l’originalitat i la diversa temàtica fa que sigui una obra “lliure i oberta” i que, per tant, “els escultors professionals d’arreu vulguin participar i venir a Vila-seca per fer el pessebre”, ha remarcat la regidora. Cinc dels set artistes procedeixen d’arreu d’Europa i la direcció artística del pessebre va a càrrec de l'arquitecta catalana Núria Vallverdú, qui es troba al capdavant del projecte des dels seu inici, l'any 2000.

El recinte serà el centre de l’activitat nadalenca del municipi, ja que es faran diversos actes de caràcter familiar, com ara un espectacle de titelles de contes de Nadal o un concert de nadales en swing aquest cap de setmana. El parc del Pinar de Perruquet també serà la ubicació de la haima reial de Ses Majestats d’Orient, on dissabte 18 de desembre es recolliran les cartes dels infants de Vila-seca.
 

Figures del pessebre de sorra de Vila-seca Foto: Maria Fernández Sadurní


Durant aquests primers dies festius d’obertura al públic, l’Ajuntament del municipi calcula que hi han passat unes 800 persones, aproximadament. Des de la institució, s’espera que el parc es segueixi omplint de visitants a mesura que s’ocupin les segones residències durant aquestes festes i també es participi en les diverses activitats que hi ha preparades. El pessebre podrà ser visitat gratuïtament fins al cap de setmana de Reis.
Participació