1 de 10
EMPRESA

El sector empresarial de la demarcació «encara el futur amb optimisme»

La 31a onada del Radar Cambra mostra un augment de la facturació i de l'ocupació

Una imatge de la presentació de l'informe | Cambra de Comerç de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 9 de desembre de 2021 a les 12:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El món empresarial i econòmic de la demarcació percep una "millora de la situació actual" i "encara el futur amb optimisme". Així ho apunten les dades "clarament positives" de la 31a onada del Radar Cambra, corresponent al tercer trimestre del 2021. 

Durant la presentació de l'informe, aquest dijous 9 de desembre, el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha indicat que "es manté la tendència de la darrera onada" i ha afegit: "Deixem enrere la incertesa dels moments més durs de la pandèmia, i encarem la recuperació".

El representant del Gabinet Ceres, Hildebrand Salvat, ha desgranat els resultats de l'enquesta, que han respost un total de 31 persones de diverses empreses de diferents sectors. Ha apuntat que es presenta una situació "que feia temps que no veiem" i que "es consolida la tendència de mirar el futur amb optimisme". Els panelistes consideren que el ritme de vacunació i el control de les dades epidemiològiques ha permès augmentar les expectatives de recuperació amb el desig que es puguin consolidar durant la darrera part de l'any malgrat el possible increment de la incidència de la covid-19. 

En aquest sentit, Salvat ha evidenciat que l'indicador de confiança empresarial s'ha situat a uns nivells "mai vistos". Això s'explica perquè les empreses han venut més, i preveuen que encara vendran més. Aquest creixement de la facturació, ha assegurat, "es tradueix en un increment de l'ocupació".

L'estació intermodal, una prioritat


A més a més, el formulari inclou diverses preguntes sobre temes d'actualitat. Pel que fa a l'impacte de la pandèmia, més d'una quarta part de les empreses creu que ja s'ha recuperat l'activitat econòmica del seu propi sector. També s'ha consultat sobre la vacunació i, una vegada més a criteri dels panelistes, se situa com l'element determinant per aconseguir vèncer la crisi provocada per la pandèmia. Sobre aquesta qüestió, el secretari general de la Cambra, Josep Baiges, ha recordat que la corporació sempre ha considerat "prioritària" la vacunació com eix principal de la recuperació.

En relació amb les infraestructures, n'hi ha dues que resulten prioritàries per a l'empresariat de la zona: l'estació intermodal de l'Aeroport de Reus i el Corredor del mediterrani. En aquest sentit, els enquestats creuen que el paper de la Cambra i de l'Ajuntament ha de ser el de promocionar i pressionar l'administració (Generalitat i Estat).

El Radar Cambra és un projecte promogut per la Cambra de Comerç de Reus i l'Ajuntament de Reus, amb el suport tècnic del Gabinet Ceres, que té l'objectiu d'analitzar periòdicament les sensacions, les necessitats i les preocupacions de les empreses de la demarcació. 

Venda de l'Hotel Gaudí


Preguntat per la recent notícia sobre la venda de l'Hotel Gaudí, el regidor Prats ha reconegut que li va sorprendre. "Veurem quin recorregut té, però d'entrada tot el que siguin tancaments ho valorem negativament", ha expressat. De totes maneres, ha volgut remarcar que, segons dades de l'INE, "hi ha més negocis que obren que no pas que tanquen".

En aquesta línia s'ha pronunciat Josep Baiges, en representació de la Cambra de Comerç, tot assenyalant que "Reus té molta rotació comercial" i que, si bé "la pandèmia ha accentuat alguns tancaments, també s'estan produint obertures que hem de celebrar", ha conclòs.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: