ART

Maite Maset, a mig camí entre la poesia visual i el disseny gràfic

L'artista de Sueca presenta l'exposició "No és temps de silenci" al Centre de Lectura de Reus

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de desembre de 2021 a les 10:48 |
Detall d'una de les obres de la mostra | Cedida
El Centre de Lectura de Reus inaugurarà aquest divendres 10 de desembre, a les 7 de la tarda, l'exposició No és temps de silenci, de Maite Maset (Sueca, 1968). La mostra es podrà visitar a la sala Fortuny de l'entitat fins al 31 de desembre.

Societat de consumMaset va estudiar Belles Arts a València i viu a Catalunya des de fa més de 20 anys. Actualment exerceix com a professora en el Batxillerat d'Arts. Ha conreat diversos camps de l'art (pintura, fotografia, instal·lacions) i del disseny gràfic (logos, cartells, publicacions).

En els darrers cinc anys s'ha centrat en un tipus d'obra fronterer, a mig camí, entre la poesia visual i el disseny gràfic. L'obra que es mostra en l'exposició del Centre de Lectura, proposa una mirada diferent al món, a través d'objectes o imatges quotidianes descontextualitzades.

En algunes obres s'inspira en icones extretes de la societat de consum. En altres, utilitza objectes banalitzats, prosaics, però amb una forta càrrega simbòlica; planxes, sabates, fulles d'afaitar, miralls... tot plegat, des d'un sentiment de profunda indignació i amb un esperit crític, tracta diversos temes d'actualitat: el consumisme en la societat capitalista, les injustícies estructurals, les variades formes de violència, o el canvi climàtic.

Sorpresa i ironiaDes del punt de vista formal presenta una obra figurativa, icònica, amb un missatge directe, de fàcil record, emfatitzant la síntesi i la frontalitat de les formes. Combina el llenguatge gràfic i sintètic amb la plasticitat de textures provinents de l'àmbit pictòric, coherent amb la profunditat que requereix el missatge humanista que vol transmetre.

Tot i que el registre és figuratiu, les imatges esperen diferents interpretacions. Amb un joc de figures retòriques visuals, metàfores i analogies, utilitza la sorpresa i la ironia, per tal de provocar estranyesa i despertar en l'espectador una actitud reflexiva, alhora que lúdica.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: