1 de 10
CULTURA

Un estudi vol conèixer l'impacte econòmic del sector cultural i creatiu a Reus

Engegat per l'Ajuntament, està destinat tant a artistes com a empreses

Imatge d'arxiu del Trapezi 2019 | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de desembre de 2021 a les 11:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus engega un estudi per conèixer l'impacte econòmic del sector cultural i creatiu a la ciutat. L'estudi es dirigeix tant a artistes i professionals autònoms com a empreses del sector. A través d'una breu enquesta que es distribuirà als agents econòmics del sector, la voluntat del consistori és donar visibilitat a la importància d'aquestes activitats i obtenir dades per orientar les polítiques culturals de la ciutat.

Segons apunta l'Ajuntament, es tracta d'un sector que ha anat adquirint rellevància al llarg de les darreres dues dècades a Europa, en què l'evolució cap a un creixement sostenible ha fet créixer l'interès pels sectors basats en l'art i la creativitat. Les activitats culturals i creatives són importants tant en l'àmbit econòmic, per la generació de riquesa i llocs de treball, com en l'àmbit social, per l'aportació que fan en termes de cohesió, dinamisme cultural i enriquiment personal. L'estudi també servirà per avaluar l'impacte de la covid-19 al sector.

Sota el paraigua de la idea del sector cultural i creatiu, l'estudi també es dirigeix als àmbits tradicionals de la cultura i a les activitats creatives relacionades amb l'arquitectura, la publicitat, els videojocs i el disseny. El projecte s'emmarca en una iniciativa conjunta de Transversal (www.txac.cat), la Xarxa d'Activitats Culturals que aplega ciutats mitjanes de Catalunya que col·laboren en l'àmbit de la cultura. L'enquesta estarà disponible durant un mes i es pot trobar en aquest enllaç.  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: