ART

Els artistes de Cambrils obren els seus tallers per als veïns

Dissabte i diumenge, per conversar, copsar els seu procés creatiu i gaudir d'activitats

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 10 de desembre de 2021 a les 08:00 |
Artistes de diverses disciplines se sumen a la iniciativa per mostrar el que fan | Tallers Oberts Cambrils/ Facebook
Més de 30 artistes participaran en la 14a edició de Tallers Oberts aquest proper cap de setmana de l'11 i el 12 de desembre, en el marc de la festa major de la Immaculada de Cambrils. Per promocionar la iniciativa, l'alcalde, Oliver Klein; el regidor Joan Maria Artigau, i un grup de creadors s'han fet una fotografia davant les barques de vela llatina del port.
 

Una imatge dels artistes de Tallers Oberts Foto: Cedida


"Després d'un any especialment difícil per la cultura", Tallers Oberts "torna amb ganes de créixer i de permetre al públic endinsar-se al món de creadors i que fan de l'art una forma de vida, compartir una estona de conversa amb ells, conèixer de primera mà tot el procés de creatiu i apreciar la riquesa de les seves obres de ben a prop", expliquen els organitzadors de l'esdeveniment.

NovetatsEls tallers obriran portes, el dissabte, d'11 del matí 2 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre; i diumenge, d'11 del matí a 2 del migdia. Durant aquestes franges horàries, els propis tallers han programat activitats adreçades a un públic "cada any més nombrós", es destaca per part del consitori.

Com a novetat d'aquesta edició, les persones visitants disposaran d'un passaport de Tallers Oberts, que podran marcar a cada taller visitat i a partir dels vuit segells donarà accés a un sorteig de dues obres exposades als mateixos tallers. Una altra novetat és la incorporació, per primera vegada, de dues escoles de dansa del municipi, Estudi Giselle i Escola Artístic Cambrils, que oferiran petits tallers de dansa als seus visitants.

Els tallers participantsEn total, 32 artistes obriran les portes de 18 tallers de pintura, escultura, fotografia, joieria, restauració de mobles, ceràmica, il·lustració, disseny gràfic, pintura mural, pintura tèxtil, pirogravat, música i dansa.

Els artistes participants en aquesta 14a edició són Laura Morales, Pepo Argilaguet, Dolors Ortuño, Marta Fàbregas, David Callau, Roser Coma, Nuri Mariné, Cristina Salvans, Marta Nolla, Lluïsa Recasens, Montserrat Recasens, Gemma Felip, Raquel Sarrà, Jesús Gómez, Dídac Sauret, Rocío Franco, Javier Gálvez, Ana Gil, Laura Álvarez, Alberto Insa, Rafael Rubio, Núria Pons, Dora Brown, Kamal Sultan, Elena Alcalà i Emilia Arias.

En aquesta ocasió, els artistes convidats seran Dulu du l'eau, Dolors Castells, Eulàlia Calzada, Jaume Romaní, Dera Wells, Victòria de Porta i Noelia Luis. Com en altres edicions, la Torre del Port, un dels edificis més emblemàtics del municipi, acollirà a sis artistes que portaran allí seu taller gràcies al suport del Museu d'Història de Cambrils. Com a cloenda del cap de setmana cultural, el diumenge a les 6 de la tarda hi haurà un concert de Salva Racero Trio a la Torre del Llimó. Durant l'acte, obert a tothom, es portarà a terme el sorteig d'una de les obres creades de forma expressa que seran exposada als diferents tallers. El guanyador podrà escollir l'obra de l'artista que prefereixi. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: