POLICIAL

A presó un home detingut a Reus acusat d'adoctrinament gihadista

Feia més de dos anys que consumia continguts del Daesh i els compartia via xarxes socials

per Nació Tarragona, Tarragona | 3 de desembre de 2021 a les 16:13 |
Imatge de la detenció, a la comissaria de la Policia Nacional espanyola de Reus | Policia Nacional.
Agents de la Policia Nacional espanyola han detingut un individu a la demarcació de Tarragona per la seva presumpta participació en els delictes d'autoadoctrinament i adoctrinament actiu. El detingut va ser traslladat a la comissaria de Reus.

L'operació, realitzada dimecres passat, ha estat desenvolupada per la Comissaria General d'Informació (CGI), i les Brigades Provincials d'Informació de Barcelona, ​​Tarragona i Santa Cruz de Tenerife, sota la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional i la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número dos.

La investigació va començar com a conseqüència d'una operació realitzada el 20 de maig del 2020, en què la Policia Nacional va posar a disposició judicial dues persones a la localitat de Bolaños de Calatrava (Ciudad Real), tots dos condemnats recentment per adoctrinament terrorista.

Com a resultat d'aquesta operació, es va detectar un resident a Tarragona que seguia les mateixes directrius que els arrestats, orientats a captar nous adeptes per a l'organització terrorista Daesh.

L'ara detingut tenia escasses relacions personals en el pla físic, i dedicava gran part del seu temps al consum de continguts gihadistes, des dels idonis per cometre accions terroristes, fins a altres de cruesa extrema on es visualitzaven execucions dirigides per Daesh.

En el transcurs de la investigació es va detectar com el detingut professava una intensa activitat progihadista, entre la qual s'incloïa no només un consum continuat de material terrorista sinó també el contacte freqüent amb membres de grups terroristes a l'Orient Mitjà. A més, els agents van constatar les relacions virtuals que exercia, amb l'objectiu de captar i adoctrinar nous adeptes, posant a la seva disposició tota mena de continguts gihadistes.

Aquesta operació ha comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), la Direction General de la Surveillance du Territoire (DGST) del Marroc i els Mossos d'Esquadra. El matí del dia d'avui, s'ha posat el detingut a disposició del titular del Jutjat Central d'Instrucció número dos, que n'ha decretat el seu ingrés a la presó.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: