SOCIETAT

Reus commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

L'acte té lloc aquest divendres 3 de desembre a la tarda al Castell del Cambrer

Una part del cartell | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 3 de desembre de 2021 a les 09:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutat de Reus commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, amb un acte al Centre Cultural Castell del Cambrer aquest divendres 3 de desembre a partir de dos quarts de 6 de la tarda. 

Hi assistiran l'alcalde de Reus, Carles Pellicer i la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, acompanyats de representants de la Generalitat de Catalunya. Enguany, l'encarregada de presentar l'acte serà la directora assistencial de Villablanca, Àngels Ortega

Primerament, actuarà Down Revolution a la plaça del Castell. Després, l'acte continuarà a l'interior de l'edifici amb l'estrena a Reus de la versió breu del documental Kayak no límits, Menorca a cegues, presentat pels protagonistes Isaac Padrós i el seu guia, Rai Puig. Per acabar, hi haurà l'actuació de ball de Wapacha Diversity.

Aquest és l'acte central d'un cicle d'activitats gratuïtes organitzades per la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus i les entitats socials que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat, programades des del 7 de novembre fins al 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

L'objectiu és aprofitar aquesta efemèride per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva que promogui el benestar de tothom.

El mateix dia 3, a dos quarts de 9 del vespre, el Programa Qüestió de fons de Canal Reus TV emetrà la taula rodona 70 anys en l'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual: una mirada des de Reus, organitzada per la Fundació Villablanca. A més, fins al 30 de desembre, es pot visitar l'exposició Salut mental en primera persona al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) de dilluns a divendres de 8 del matí a 10 de la nit, excepte per Nadal, quan el centre cívic només obre als matins i els dies festius està tancat. Es tracta d'una mostra de diversos treballs artístics organitzada per l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles.

Enguany, per primera vegada, el cartell i el programa d'activitats s'han fet també en una versió adaptada, que facilita l'accés de tothom a la informació.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat


El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té com a objectius sensibilitzar l'opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

En l'àmbit internacional, l'interès per la discapacitat es va iniciar el 1981, el primer any declarat com a Any Internacional de les Persones amb Discapacitat. Posteriorment, es va establir la dècada 1983-1992 com el Decenni de les Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat. Els governs nacionals van assumir aquest període de deu anys com el termini per garantir la igualtat d'oportunitats en els sectors educatiu i laboral. En finalitzar aquest decenni, l'any 1992 les Nacions Unides van instaurar la celebració anual, el 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: