1 de 10
INFRAESTRUCTURES

Adif AV adjudica les obres de construcció de la nova estació de Salou-Port Aventura

Imatge virtual de la futura estació | Cedida
per Tots21/ GDDCT, Reus, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 14:21 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell d’Administració d’Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha autoritzat, en la seva última reunió, l’adjudicació del contracte d’obres per a la construcció de la nova estació ferroviària de Salou-Port Aventura per un import de 12.408.764,05 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució estimat de 24 mesos. Amb la posada en servei de la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani, l’antiga estació de Salou va deixar de prestar servei i l’actual baixador de Port Aventura s’ha convertit en la nova estació del municipi, però ha de dotar-se de totes les característiques i serveis necessaris per a prestar servei com a estació terminal.

Per tant, l’objectiu d’aquesta actuació, adjudicada a l’empresa Copcisa, és adaptar l’estació a les necessitats actuals de l’explotació ferroviària, adequar-les i ampliar-les a les demandes dels clients del ferrocarril i millorar la seva funcionalitat. Entre les actuacions compreses en el projecte, inclòs en el pla de Rodalies, destaquen el nou edifici de viatgers, en el qual es crearà un vestíbul principal amb zona d’espera, una àrea d’explotació pública que comptarà amb zona de venda de bitllets i atenció al client per a diferents operadors, un espai d’explotació privada amb dependències internes i quarts d’instal·lacions, un local comercial i lavabos públics.

Respecte a les andanes, es remodelarà l’actual (de 240 m de longitud i 5 m d’amplària), i es construirà un nou de similars dimensions al costat de la via principal Respecte a les andanes, es remodelarà l’actual (de 240 metres de longitud i 5 metres d’amplària), i es construirà un nou de similars dimensions al costat de la via principal. Totes dues andanes estaran unides en la seva capçalera mitjançant una plataforma de 9,5 m d’amplària que els connectarà amb l’edifici de l’estació.

També comptaran amb una marquesina de 200 metres de longitud aproximadament, així com en la capçalera de connexió amb l’edifici. En ser una estació terminal, s’executaran talperes al final de l’andana existent en la via 2 i la via general de la via 1 i s’adequaran les instal·lacions ferroviàries (electrificació, vies, senyalització i comunicacions) a la nova configuració de l’estació.

Es projecta un aparcament en superfície de 200 places per a automòbils, de les quals 10 estaran reservades per a persones de mobilitat reduïda, i espai per a motocicletes i bicicletes D’altra banda, es projecta un aparcament en superfície de 200 places per a automòbils, de les quals 10 estaran reservades per a persones de mobilitat reduïda, i espai per a motocicletes i bicicletes. Així mateix, s’inclouen àrees per a pujada i baixada de viatgers, i estacionament de taxis.

Tant l’aparcament com la parada de taxis i l’espai per a pujada i baixada de viatgers comptaran amb marquesines. A més, s’urbanitzaran els accessos, amb la definició dels vials necessaris per a organitzar els diferents trànsits (vehicles particulars, aparcament, kiss&ride, taxis, autobusos i trànsits per als vianants). També s’instal·laran nous tancaments de seguretat en tot l’àmbit de la nova estació.

Aquesta actuació contribueix al compliment de diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com són el número 9, que té entre les seves metes desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat, i el número 11, que persegueix proporcionar accés a sistemes de transport segurs, assequibles, accessibles i sostenibles.

Aquesta actuació serà finançada per la Unió Europea-NextGenerationEU.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: