1 de 10
POLÍTICA

Cs Reus porta a la fiscalia la suposada destrucció de nius d'aus protegides al parc del Mas Iglésias

Per "evitar que un cas així es torni a repetir", segons la portaveu, Débora García

García, en una imatge d'arxiu, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus | Cs Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 14:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, Débora García, ha denunciat a la fiscalia la suposada "destrucció" de nius d'aus protegides al parc del Mas Iglésias de la ciutat i els seus voltants. Els fets es remunten al maig d'aquest 2021 quan, durant les tasques de poda i de retirada de nius de cotorres, els operaris "van destruir" nius i exemplars de caderneres, falciots i pardals, que són espècies protegides, segons ha exposat.


García ha explicat que "van tallar branques sense haver retirat els nius que tenien cries i, per això, alguns pollets van morir i d'altres van quedar malferits". Després de posar en coneixement de la fiscalia els fets, la portaveu municipal de Cs Reus ha explicat aquest dijous que "l'objectiu és evitar que un cas així es torni a repetir" i ha afegit que confia que "a partir d'ara l'Ajuntament adopti totes les mesures necessàries per protegir aquestes aus, sobretot en època de nidificació".

Ha remarcat que "les aus silvestres estan protegides i, en tots els casos, la destrucció i retirada dels seus nius no està permesa, segons la Llei de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat" i ha afegit que "en els casos d'espècies protegides es tracta fins i tot d'un delicte".

Finalment, García ha recordat que "Cs va posar els fets en coneixement de l'Ajuntament al maig, amb la presentació d'un escrit on demanava la paralització d'aquestes pràctiques i informació sobre si l'empresa encarregada dels treballs tenia autorització municipal". Davant la "manca de resposta", Cs va portar el tema al ple municipal i a la comissió que s'encarrega de qüestions ambientals. A més, va presentar el nom de dos testimonis de la destrucció de nius. "Fins ara l'Ajuntament no ha volgut investigar què va passar ni ha intentat posar cap solució i, per això, hem informat dels fets a la fiscalia", ha finalitzat.
Participació