1 de 10
POLÍTICA

La pista de gel suposa «un gran malbaratament energètic», per a la CUP

Els anticapitalistes es pregunten "a quantes llars s'hi podria assegurar el subministrament energètic amb el consum" de l'equipament de la plaça de la Llibertat

Veïns a la pista de gel de la plaça de la Llibertat | Cedida
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 13:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP Reus ha manifestat la seva "oposició" a la pista de gel instal·lada a la plaça de la Llibertat, ja que "fomenta el consumisme i suposa un cost energètic desmesurat, amb la conseqüent contaminació ambiental, tant pel que fa a les emissions de carboni com pel soroll generat".

En aquest sentit, la formació anticapitalista ha reclamat, aquest dijous, "coherència i responsabilitat" al govern municipal de Junts, ERC i ARA "per tal d'incentivar un oci alternatiu, amb baixes emissions de carboni i per a tothom". De fet, els cupaires també han criticat que "s'ocupi un espai públic, l'espai de tots, per fer-ne un ús privat". 

La CUP ha carregat contra "l'alt cost ambiental" d'aquest tipus d'instal·lació. D'una banda, han dit que el seu manteniment energètic "cada dia durant sis setmanes seguides és totalment insostenible". La regidora Mònica Pàmies ha argumentat que "és irònic que mentre el govern prediqui l'estalvi energètic i la sostenibilitat, permeti aquest un malbaratament energètic a la ciutat com aquest".

De l'altra banda, els cupaires han apuntat que "mentre cada vegada hi ha més famílies que pateixen pobresa energètica, l'ajuntament continua apostant per mesures elitistes i sense cap tipus de sensibilitat cap a les persones més vulnerables". El partit s'ha preguntat, en un comunicat, "a quantes llars s'hi podria assegurar el subministrament energètic amb el consum d'aquesta pista de gel". 


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: