1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Fins a 20.000 euros d'ajut per obrir negocis d'«impacte positiu» als ravals

El projecte "Reus espais vius" destina 250.000 euros a finançar fins al 50% de la inversió per obrir establiments a partir de criteris socials, ambientals i econòmics

El regidor Prats, a la sala de premsa, tot presentant els ajuts | ERC Reus/ Twitter
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 11:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el marc del projecte Reus espais vius, la regidoria d’Empresa i Ocupació que lidera Carles Prats ha presentat aquest matí de dijous una línia d’ajuts per a persones emprenedores que "apostin" per obrir un "negoci d’impacte social i mediambiental positiu" als locals buits dels ravals de Robuster i de Sant Pere. Aquesta, tal com ha exposat el regidor en roda de premsa, compta amb una dotació econòmica de 250.000 euros i permetrà finançar fins el 50% de la inversió per obrir els establients, amb un topall de 20.000 euros.

Tres àmbitsEls ajuts, ha manifestat Prats, "no són només econòmics", ja que també contemplen "assessorament i acompanyament" als emprenedors "durant tot el procés" fins que obrin les seves botigues. La convocatòria, ha apuntat, es regeix pel "criteri de negocis de triple impacte", en els àmbits social, econòmic i mediambiental i incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els projectes que s’hi desenvolupen.

A l'hora de valorar els projectes de negocis i determinar si poden acollir-se o no als ajuts, el regidor ha comentat que es valoraran "indicadors" en els tres àmbits ja esmentats. En l'àmbit social, posem per cas, s'ha referit a la contractació de joves o d'aturats de llarga durada de més de 45 anys, o a la promoció de l'equitat i de polítiques de gènere. En el camp del medi ambient, els aspectes ben valorats passen, entre altres, per l'ús de materials i productes reciclats; i en el cas de l'àmbit econòmic, per comptar amb proveïdors de proximitat o de comerç just. 

Un sistema de puntuació per valorar els projectesLa valoració dels projectes es farà a partir d'un sistema de puntuació, segons el qual cadascun dels indicadors valdrà un punt. Caldrà tenir un mínim de tres punts en els tres àmbits (social, ambiental i econòmic), i el mínim en total, per tant, haurà de ser de nou punts. Un cop assolits, es podrà iniciar la tramitació de l'ajut econòmic. La convocatòria, ha dit Prats, s'obrirà aquest mes de desembre i restarà oberta fins el 30 de novembre de 2022.

Prats ha comentat també la repercussió de l'acció l’Art transforma els Ravals, inclosa al projecte Reus espais vius, i que consisteix en la promoció de locals als ravals de Robuster i de Sant Pere a partir de les intervencions que els artistes hi han fet als aparadors. En aquest sentit, ha apuntat que des de la seva presentació en societat hi ha hagut emprenedors interessats en començar-hi una activitat econòmica, i que també s'afegiran nous locals al catàleg existent. 

També us pot interessar:


 
Participació