1 de 10
ENSENYAMENT

Cambrils engega una campanya de sensibilització sobre la covid-19 als centres educatius

S'allargarà fins al febrer

La campanya consta de diversos eixos d'actuació | Ajuntament de Cambrils
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 09:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Cambrils ha engegat una campanya de sensibilització i prevenció de la covid-19 als centres eductius del municipi amb la col·laboració de la cooperativa Icaria, dedicada a la creació i gestió de projectes socials i educatius innovadors. La nova campanya, que es va engegar el novembre i s'allargarà fins al febrer, es divideix en tres eixos amb intervencions al voltant dels instituts, punts d'informació a les entrades i sortides de les escoles i xerrades-tallers dirigits a les AMPA, que es reforçaran amb una campanya paral·lela a les xarxes socials.

El primer eix és una intervenció al voltant dels centres d'educació secundària i l'Unitat d'Escolarització Compartida (UEC). L'equip d'educadors/es de Salut s'acostarà als grups de joves mitjançant un joc de preguntes i respostes i un petit joc de rol per conscienciar sobre la importància de la vacunació i de seguir els protocols de salut en cas de ser positiu o contacte estret.

El segon eix situarà a l'equip d'educadors/es de Salut a les entrades i sortides dels centres d'educació infantil i primària. Aquesta intervenció es desenvolupa després de contactar tant amb la direcció del centre com amb les associacions de mares i pares per informar de la presència d'un equip de Salut durant un període de temps concret, durant el qual qualsevol adult i/o infant es pot acostar per resoldre dubtes, desmentir fake news i informar-se sobre el procés de vacunació en infants.

El tercer eix seran xerrades-tallers dirigits a les AMPA de les escoles i instituts per reforçar la campanya, establint un espai de confiança proper i distès, on les famílies seran informades sobre l'actualitat de la vacunació i podran preguntar tots els dubtes que els hi sorgeixin.

De forma paral·lela a la intervenció directa i tenint en compte que les persones destinatàries d'aquesta proposta són majoritàriament joves, es portarà a terme una campanya aprofitant els altaveus que Cambrils ja té a les xarxes socials (Instagram de Cambrils Salut i Drets Social i Joventut Cambrils). Es tracta d'una sèrie de publicacions en format, stories, post i reels atractius pel públic jove que tractaran temes d'interès com la conscienciació de la importància de vacunació, desmentir fake news i falsos mites i reforçar la informació sobre protocols a seguir i mesures vigents.

Aquesta campanya respon a la necessitat específica de conscienciar infants i joves, detectada arran de les dades d'incidència de la Generalitat i de la informació qualitativa recollida durant la campanya de sensibilització i informació realitzada durant els mesos d'estiu. Cal tenir en compte que el grup de menys de 15 anys és el que presenta una taxa d'incidència més alta, com es desprèn dels últims informes tècnics de resum dels casos de la covid-19 a Catalunya, que emet el Departament de Salut de la Generalitat.

L'última onada de contagis de coronavirus que ha afectat sobretot joves ha tornat a posar el debat sobre la taula. Cada vegada pren més pes l'argument que si no s'estén la campanya de vacunació als infants i adolescents difícilment es podrà tornar als nivells de normalitat que teníem abans de la pandèmia. Per tot això, la intervenció se centra en dos punts claus: per una banda, els i les joves de la ciutat, que representen el percentatge de vacunació més baix fins al moment; i, per altra banda, els pares i mares dels infants de 6 a 11 anys, que seran els pròxims en ser cridats a vacunar.

La campanya de sensibilització de l'estiu


Durant l'estiu l'Ajuntament de Cambrils va realitzar una campanya per sensibilitzar i informar sobre les mesures de prevenció apel·lant a la responsabilitat individual amb l'objectiu de frenar la transmissió del virus i garantir la seguretat a l'espai públic. La campanya va ser efectiva, segons apunta el consistori, i va permetre a l'Ajuntament acostar-se a la població per tal de conèixer i donar resposta a les inquietuds i dubtes, proporcionant a les persones informació concreta i veraç i redirigint-les a les fonts d'informació fiables.

Així mateix, va servir per recollir dades rellevants (mostra de 526 persones) i poder avaluar l'estat anímic i la voluntat de vacunació de les persones residents a la ciutat i poder proposar unes línies d'intervenció futures més acotades a la realitat del municipi i els seus veïns i veïnes, com el nou projecte d'intervenció socioeducatiu que s'ha iniciat aquest novembre.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: