EQUIPAMENTS

El projecte de la residència per a gent gran de l’Hospitalet, a informació pública

Es preveu un edifici de planta rectangular amb planta baixa i dos pisos superiors, amb una quarantena de llits

Imatge virtual de la futura residència | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 6 de desembre de 2021 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fins al 27 de desembre restarà sotmès a informació pública el projecte executiu de residència per a la gent gran i condicionament de l’entorn a l’Hospitalet de l’Infant. Durant aquest període, es poden presentar al·legacions al projecte redactat per l’arquitecte Santiago Vives Sanfeliu. Aquest projecte va ser aprovat inicialment per la junta de govern local el passat octubre, amb un pressupost de més de 3,5 milions d’euros.

L’objectiu d’aquest projecte és la construcció d’un nou equipament públic municipal per acollir una residència per a gent gran de 40 places, a l’avinguda de Ramon Berenguer IV, número 5, del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant. Segons és previst, el termini d’execució del conjunt dels treballs serà de 17 mesos.

Es preveu un edifici de planta rectangular amb planta baixa i dues plantes superiors, que doni resposta al programa d’usos i necessitats establert per l’ Ajuntament, d’acord amb les indicacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i del de la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut, de la Generalitat de Catalunya.

Les característiques de l'edifici



El nou equipament disposarà d’una superfície construïda total d’uns 1.750 m2. A la planta baixa s’emplaçaran la majoria dels serveis comuns de l’edifici, que es correspon amb la part més pública de l’equipament, amb les dependències d’administració i gerència, els serveis, les dependències dels treballadors i la cuina amb els seus magatzems.

A les dues altres plantes serà on s’ubicaran les habitacions, amb 20 llits per planta distribuïts en vuit dormitoris dobles i quatre d'individuals, i altres serveis complementaris. Cada habitació tindrà el seu propi lavabo. A la façana sud de l’edifici es planteja una gran terrassa correguda sobre la qual obren les habitacions i que en planta baixa constitueix un porxo.

L’edifici projectat es considera "molt eficient pel que fa al consum d’energia i l’emissió de diòxid de carboni a l’atmosfera", segons han detallat fonts del consistori, ja que obté una Qualificació Energètica CLASSE A, que és la màxima possible.

Un cop finalitzat el període d’informació pública del projecte, es resoldran les al·legacions (si n’hi ha) i es tindran en compte els informes de les administracions sectorials per a la seva aprovació definitiva. Posteriorment, s’iniciarà el procés de licitació de les obres de construcció de la nova residència per a la gent gran.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: