Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La
Biblioteca Pere Anguera és, aquest dimecres 1 de desembre, la
seu de la primera trobada d'oficines municipals d'escolarització de Tarragona, Terres de l'Ebre i Lleida. La jornada té com a objectiu
l'intercanvi d'experiències i coneixements en qüestions com els canvis normatius, l'atenció a la ciutadania, la relació de les oficines amb la resta de comunitat educativa i les noves possibilitats que es presenten en relació amb l'escolarització equilibrada i la lluita contra la segregació.
Les oficines municipals d'escolarització (OME) són instruments de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament. Són un
referent per a l'atenció i l'orientació a les famílies: informen sobre l'oferta educativa, procuren la distribució equilibrada de l'alumnat, reben sol·licituds d'escolarització i supervisen el procés d'admissió. Igualment, actuen en el procés d'escolarització dels nivells d'educació infantil, educació primària i Educació Secundària Obligatòria.
Les OME van
aparèixer l'any 2004 i en els darrers anys han adquirit protagonisme en l'àmbit de les polítiques educatives municipals. La necessitat d'ordenar l'oferta i demanda educatives ha impulsat un seguit d'eines que, com les OME, poden afavorir la lluita contra la segregació escolar i les desigualtats educatives. Malgrat els bons resultats assolits per alguns municipis, és amb l'aprovació del Decret 11/2021, de 16 de febrer, de la programació de l'oferta educativa i del procediment d'admissió en els centres del Servei d'Educació de Catalunya que s'aprofundeix en les funcions ja assignades a les OMEs i n'afegeix de noves per afavorir la distribució equilibrada de l'alumnat.