1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

L'Associació de Xiringuitos de Cambrils encarrega un estudi independent de viabilitat econòmica de les noves guinguetes

En un comunicat, l'entitat lamenta que "la promesa de diàleg de l’actual equip de govern de Cambrils no hagi servit de res"

Una pancarta de l'Associació Xiringuitos Platges de Cambrils, d'aquest estiu | ACB
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 1 de desembre de 2021 a les 10:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils ha encarregat un dictamen pericial independent "sobre la viabilitat econòmica dels requeriments per l’adjudicació de les noves guinguetes". L’entitat ha pres aquesta decisió "davant la manca d’un estudi de viabilitat" aportat per l’Ajuntament de Cambrils i "des del convenciment que el projecte plantejat requereix una inversió desproporcionada pels anys de concessió de les guinguetes".

A això "cal sumar-hi" que, segons l’associació ha exposat aquest dimecres en un comunicat, el projecte "mostra greus mancances a nivell tècnic i funcional fruït de la inexperiència en aquest sector per part de qui ha redactat els requisits". En aquest sentit, els seus components han lamentat la "poca sensibilitat" dels responsables tècnics i polítics encarregats d'aquest, que "en cap moment han tingut en compte l’experiència dels antics propietaris a l’hora d’abordar el projecte de renovació, i han imposat un projecte clarament inviable que l’entitat qualifica de suïcidi econòmic i empresarial".

En aquest sentit, en el comunicat han volgut posar d'exemple la proposta de guinguetes engegada per l’Ajuntament de Vila-Seca, "on s’ha fet un projecte global, es marquen concessions per 12 anys i hi ha taxes més ajustades".

L’estudi independent de l'associació s’ha encarregat a dos catedràtics "experts en aquest àmbit" i s’espera tenir els resultats "en poques setmanes". En paral·lel, l'entitat ha subratllat que "es manté oberta" la via judicial després dels quatre contenciosos administratius presentats per l’Associació "per motius tècnics i formals" de l’adjudicació.

L’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils "lamenta que la promesa de diàleg de l’actual equip de govern de Cambrils no hagi servit de res i no s’hagi fet cap pas per part de l’administració per consensuar un model ajustat a la realitat i a les necessitats de la localitat", s'ha manifestat a la nota de premsa. Des de l’entitat han demanat "valentia política" al nou equip de govern que encapçala el batlle Oliver Klein "per repensar la situació i treballar en una nova proposta".

Els responsables dels xiringuitos mantenen que se’ls ha volgut "fer fora" de les platges i que "només s’aconseguirà desfer una part essencial de la identitat turística de Cambrils. Mostra n’és que cap dels fins ara 21 responsables de les guinguetes s’ha presentat a la licitació", conclou el comunicat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: