TURISME

Salou es va acostar als 3,5 milions de pernoctacions turístiques, entre juny i octubre

És un increment del 290%, respecte al mateix període de 2020

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 1 de desembre de 2021 a les 08:00 |
Una imatge de Salou | Patronat de Turisme de Salou
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Salou va assolir 3.430.113 pernoctacions, de juny a octubre, la qual cosa representa un 54,73% de la temporada de 2019. I respecte al 2020, es tracta d'un increment de les pernoctacions de 290%. A l'agost d'enguany, l'ocupació hotelera va ser del 79,3%, "molt satisfactòria, en aquest període, ateses les circumstàncies de restriccions", segons han apuntat fonts del consistori, en una roda de premsa en què també s'ha fet la previsió turística de l'any que ve.

Altre cop sobre les dades del passat agost, s'ha assenyalt que l'oferta d'hotels era oberta al 87,98%. L’alcalde, Pere Granados, ha dit que "hem d’intentar fidelitzar el turisme de proximitat, ja que aquest ha aconseguit reactivar l’economia turística del municipi". A la presentació de les dades de la campanya d'estiu també hi han assistit la cap de Promoció, Natàlia Bel; i Jordi Carbonell, adjunt en funcions d’assessorament i assistència a l’àrea de Turisme.

Els mercats emissors internacionals s’han vist "força reduïts" arran de la pandèmia, segons les dades de Salou. Per contra, s’ha comptat amb presència de turisme de proximitat, i no només provinent de l’estat, sinó també de França, des d’on les persones han tingut la possibilitat de desplaçar-se en vehicle, així com des d’altres països com Bèlgica i Holanda.

A tall d’exemple, a nivell internacional, cal destacar que l’únic país de l’Est que va restar obert va ser Ucraïna, a partir de la segona quinzena d’agost. Pel que fa al turisme francès, també s’incrementa, respecte l’any 2020, en un 368%. El turisme holandès, en un 452%. I el turisme canadenc i americà, en un 535%. El polonès i altres mercats internacionals, com ara l’alemany, en un 550%. "Aquestes dades cal tenir-les en compte, però, no pel nombre de turistes que visiten Salou, que és inferior a 2019, sinó perquè representen una tendència a l’alça a escollir Salou per venir a gaudir de les vacances", ha explicat Granados.

El mercat estatal ha significat el 70% de les 3.430.113 pernoctacions obtingudes aquest 2021. El 30% restant, doncs, ha correspost al mercat internacional, que no tenia restriccions de mobilitat: Polònia, Holanda, França, o Bèlgica, entre altres orígens. I al final de la temporada, el mercats britànic i irlandès. Enguany, el turisme estatal ha registrat un creixement de l’11%, respecte a la temporada de 2019. I respecte a la de 2020, la pujada ha estat de 258%.

"Gràcies a la confiança dels visitants estatals, s’ha aconseguit reactivar l’economia turística del municipi, un fet que cal posar en valor i aprofitar per intentar fidelitzar el turisme de proximitat”, segons ha apuntat l’alcalde de Salou.

El turisme nacional, aquest 2021 ha crescut, respecte al 2019, en un 147%; i, vers a l’any 2020, el creixement ha estat del 186%. 

Perfil dels turistesEl perfil de turista que rep Salou és "familiar". En aquest sentit, s'ha recordat per part del consistori que el municipi té la certificació corresponentdes de l’any 2003, si bé aquesta present temporada hi ha hagut un increment important de la visita de parelles joves, sense fills, i de famílies de més edat.

Aquests nous targets que han escollit Salou i que no ho feien abans, habitualment, "realitzen una major despesa econòmica a la nostra destinació, que no pas les famílies amb fills, sobretot respecte a qüestions relacionades amb la gastronomia i la restauració; el shopping, l’esport, l’entreteniment i la cultura", s'ha explicat.

PrevisióPer a l'any que ve, s'ha assenyalat, "ens trobem davant d’una bona previsió pel que fa als mercats internacionals, ja que les reserves del mercat britànic per a la temporada de 2022, respecte a la temporada de 2019, són superiors, en aquesta mateixa epoca de l’any", en paraules de Granados.

Això significa que “els turistes desitgen venir a Salou a passar els seus dies de vacances. Tal i com tenim les dades, i si les circumstàncies de la pandèmia ho permeten, hi haurà una bona temporada per al 2022". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: