1 de 10
ART

L'espai expositiu «Aldtu», de Reus, presenta una exposició col·lectiva

"Arqueologies del present", que s'inaugura el dissabte, reflexiona sobre la memòria a través de les obres d'Albert Bayona, Toni Giró, Enric Maurí, Vanessa Pey i Aureli Ruiz

L'exposició, que es presenta dissabte, es podrà veure fins a finals de gener de l'any que ve | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el marc del cicle Les condicions idònies, el dissabte 4 de desembre a les 12 del migdia és prevista la inauguració de l'exposició Arqueologies del present, mostra col·lectiva amb treballs d'Albert Bayona, Toni Giró, Enric Maurí, Vanessa Pey i Aureli Ruiz. Es podrà visitar a la seu d'aldTU (al carrer de la Bahia Blanca, 6, local 5A de Reus, amb l'entrada pel número 22 del carrer de la Costa Brava) fins al 31 de gener de 2022. 

aldTU A l’alçada dels teus ulls és un espai de curadoria i un estudi de projectes artístics. El nom és l’acrònim de l'expressió A l’alçada dels teus ulls. Segons apunten els seus responsables, "és un espai multidisciplinari, on tenen cabuda tots els referents de les arts visuals contemporànies", per "posar en joc a través d’aquestes disciplines tres conceptes prototípics, tres eixos temàtics, molt lligats a la trajectòria com artista visual i curador, com són, el territori, la memòria i la performativitat, tots ells estretament relacionats".

El cicle Les condicions idònies és dedicat a promoure i, donar visibilitat a les petites comunitats amb les quals Aureli Ruiz col·labora habitualment. "És des d’aquest aspecte col·laboratiu i, donades les condicions idònies, que puc oferir, un espai expositiu on normalitzar, els diferents projectes que es van succeint de manera regular en aquestes petites comunitats. He volgut començar, amb un primer cicle de tres exposicions successives, pel que m’és proper, pel que comparteixo i compartim: un lloc i un temps, difícil i advers", ha explicat.

La memòria com a eix temàtic"És en aquest passatge temporal, líquid i accelerat, que els artistes configurem plegats, estratègies i dinàmiques per poder manifestar experiències i, projectes artístics inversemblants, com els que podrem veure al llarg d’aquests tres cicles. Treballar plegats, ens cohesiona davant un sector, el dels artistes visuals i agents articuladors, en perpetua inestabilitat i precarietat", ha subratllat Ruiz en un comunicat.

Amb Arqueologies del present, l'espai d'art enceta el segon eix temàtic de l’espai expositiu aldTU, la memòria, "com a pràctica cultural i d’acció comunicativa del pensament, la paraula, la llengua, els diferents llenguatges: el material, l'audiovisual, l'hipertextual". 

També us pot interessar:
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: