1 de 10
HABITATGE

EL COAATT remarca la importància de millorar l'eficiència energètica dels habitatges

Així es redueix el consum i el rebut de la llum

Imatge d'arxiu | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 de novembre de 2021 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona (COAATT) adverteix que millorar l'eficiència energètica dels habitatges redueix el consum i el rebut de la llum. Aquest organisme fa referència als informes elaborats recentment pel Consejo General de Arquitectura Técnica, que indiquen que l'estat de manteniment de la gran majoria d'habitatges és "precari" i un "percentatge altíssim" de propietaris no té gens d'interès a millorar l'eficiència de casa seva.

De fet, i segons els informes esmentats, l'eficiència energètica és un dels factors menys rellevants en la presa de decisió per a l'adquisició d'un habitatge, i està molt per darrere d'altres com el preu, la ubicació o la superfície. A més, gairebé el 70% dels propietaris manifesta que no invertiria a casa seva per reduir el cost de les seves factures energètiques.

Aquestes dades queden corroborades segons els projectes de rehabilitació entregats al COAATT al llarg d'aquest any 2021. Només un 4% de les actuacions anava dirigida a millorar l'aïllament tèrmic o les instal·lacions dels edificis. En l'àmbit estatal, l'aïllament de l'habitatge és inexistent o molt deficient a quasi 24 milions d'habitatges espanyols i en un 63% d'aquests habitatges, les finestres tenen més d'onze anys de vida. Això es tradueix en un malbaratament d'energia i un alt cost mediambiental.

Més millores, menys despesa i estalvi al rebut de la llum


Millorar les característiques tèrmiques d'un edifici, suposa una reducció, en molts casos de fins a un 50%, de la despesa que es destinen a energia. Quan s'intervé a l'envoltant de l'habitatge s'aconsegueix mantenir una temperatura interior molt més estable, sense salts tèrmics, s'eliminen les humitats interiors produïdes per la manca d'aïllament tèrmic i paral·lelament es millora també l'aïllament acústic.

Des del COAATT es recorda que l'administració vol col·laborar per posar fi a aquesta situació a través d'un ambiciós pla d'ajuts econòmics a la rehabilitació al qual caldria que s'hi sumessin el nombre màxim de propietaris. Des del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics, s'argumenta que és imprescindible conscienciar als propietaris que l'eficiència energètica és un aspecte molt important perquè els aportarà uns beneficis individuals a mitjà i llarg termini. També es recorda que "no hi ha més estalvi d'energia que aquella que no es necessita".

El COAATT recorda als propietaris que el primer pas a realitzar és contactar amb un tècnic que faci un estudi previ i ofereix solucions per a l'habitatge. En aquest sentit, aquest Col·legi disposa del seu portal Obres amb Garantia, obert a tota la societat i on es pot sol·licitar la visita del tècnic esmentat a més d'altres serveis, la realització d'obres i tràmits relacionats amb l'habitatge.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: