SALUT

Així podeu aconseguir el certificat Covid

Serà obligatori per accedir a bars, restaurants, gimnasos, centres esportius i residències

per Jordi Velert, Barcelona, Catalunya | 30 de novembre de 2021 a les 09:40 |
Un client mostra el passaport Covid a l'entrada d'un restaurant | ACN
A partir de divendres caldrà mostrar el certificat Covid per accedir a bars i restaurants, gimnasos, centres esportius i residències. Per això, un dubte recurrent és com aconseguir el certificat Covid, que ja s'utilitzava des del juliol per viatjar a l'estranger i des de fa setmanes també a casa nostra per accedir a locals d'oci nocturn. 

Per obtenir aquest document cal accedir al portal de La Meva Salut, l'oficial del Departament de Salut, i descarregar-se'l. Qui no té usuari en aquesta eina pot sol·licitar l'alta a través d'aquest enllaç, amb el número SIP. 

També poden descarregar el certificat Covid les persones que han passat la malaltia en els darrers 180 dies, encara que no estiguin vacunades. 

La tercera opció per obtenir aquest document és tenir un test d'antígens negatiu amb data inferior a 48 hores o una PCR negativa de menys de 72 hores. Per fer-se aquestes proves cal anar a un centre autoritzat, que són els únics que comuniquen les dades a Salut perquè generi el certificat Covid. Qui no té accés a La Meva Salut també pot generar el certificat en aquesta pàgina

Els passos a seguir dins de La Meva Salut són aquests:

1. Aneu a l’apartat Vacunes i Certificat Covid UE. Caldrà que trieu el document que necessiteu fent clic a Certificat Covid Digital UE

2. Després cal que trieu quin dels tres tipus de certificat Covid voleu descarregar: el certificat de vacunació, el certificat de prova negativa o el certificat d'haver passat el coronavirus. Si s'hi clica a "sol·licitar", en uns minuts apareixerà en pantalla un codi QR.

3. Es pot mostrar el QR amb el mòbil, i també descarregar-lo per tenir-lo a mà al telèfon o imprimir-lo. Per obtenir l'arxiu en pdf cal que cliqueu la pestanya ‘Descarregar’ que apareix sota del QR.

A la porta dels espais on cal certificat Covid també s'ha de mostrar el DNI per evitar que es falsifiqui el codi QR. Al control d'accés es verificarà el passaport amb la web verificacovid.gencat.cat.

El passaport Covid europeu, que acredita si algú està vacunat o ha passat la malaltia, està disponible des de l'1 de juliol per poder viatjar a la Unió Europea i a altres països. Milers de catalans l'han presentat als aeroports del continent per poder travessar fronteres. Ara suma nous usos.

Altres notícies que et poden interessar


​​​

​​​
​​​
Participació