MOBILITAT

L'obra del carril bici de Tarragona esgotarà el límit de la subvenció

Operaris treballaven encara aquest dilluns en la posada a punt de la infraestructura

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 29 de novembre de 2021 a les 16:28 |
El carril bici de la plaça Imperial Tàrraco, encara en obres | Josep M. Llauradó
El carril bici de Tarragona, una obra subvencionada pel fons europeu FEDER, serà una realitat ben aviat, però el govern municipal viu amb neguit els últims dies de l'obra. L'empresa adjudicatària del contracte, Bigas Grup SL, ja va demanar una pròrroga de dues setmanes a principis d'aquest mes, i el dia 1 de desembre s'acaba el termini en el qual l'Ajuntament hauria de tenir-la enllestida, per tal de poder rebre la subvenció.

Segons fonts municipals, no és fins al dia 1 que hi ha prevista la recepció de les obres. Ara mateix, estan fent els últims retocs. Operaris treballaven aquest matí en diversos punts del tram del carril bici que uneix el barri de Sant Pere i Sant Pau i la plaça Imperial Tàrraco. De fet, representants del govern han assistit avui -com ja ho han fet en els darrers dies- a una visita d'obres. Les mateixes fonts apunten que no hi ha dubte que tot plegat s'acabarà bé.

El carril bici ha estat una de les apostes del consistori més criticades. Primer, per les molèsties generades -especialment amb el tancament del quiosc-, però també per la inversió. La fase executada ara inclou la connexió de 18 centres educatius, per més endavant continuar per diverses vies, com és el cas de l'avinguda Roma o la Rambla Nova, alhora que també hi ha un projecte per al barri del Serrallo.

Malgrat que van començar al juny i comptar amb un termini de quatre mesos, els treballs s'han allargat més del necessari a causa de diferents factors que han obligat el consistori a imposar-se a l'empresa perquè no trigués més d'allò que s'havia estipulat. El fons FEDER cobreix el 60% del pressupost total, al voltant dels 450.000 euros. Segons va assenyalar el consistori la setmana passada, la intenció era recepcionar-la aquest mateix dilluns, però reconeixen que hauran d'esperar una mica més.
Participació