1 de 10
AGENDA

L'Ajuntament de Tarragona recupera «la recreació del primer Nadal de la història»

Fa cinc anys que no se celebra una activitat que compta amb una inversió de fons públics de 6.050 euros

Imma Teixell, Pau Ricomà i Andreu Muñoz, aquest dilluns. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 29 de novembre de 2021 a les 13:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Anno Domini, una activitat del Museu Bíblic Tarraconense, tornarà aquest 2021 de la mà del Patronat de Turisme. Els dies 17, 18 i 19 de desembre, en un total de 12 passis, la meitat en català i l'altra en castellà, fins a 50 persones participaran de la recuperació d'un esdeveniment que ja es va fer al 2016, això sí, aquest cop en petit format. Juntament amb l'Associació Projecte Fènix i l'associació cultural de Sant Fructuós, el Museu Bíblic organitza un pessebre singular, per tal d'explicar el context històric del "primer Nadal de la història".

Andreu Muñoz, director del Museu, ha assegurat que es tracta d'una iniciativa per "inocular" el coneixement existent al voltant d'una data i d'un personatge que "és real més enllà de si som creients o no". A diferència de l'edició de fa cinc anys, i que no va tindre continuïtat, l'acte serà al jardí del Museu Bíblic i serà més aviat "en petit format". Es passa, doncs, d'un pressupost en aquell any de 15.000 euros a un de 6.050, pagat íntegrament pel Patronat de Turisme.

És un pessebre vivent "però allunyat dels esquemes tradicionals", amb explicacions "com si fos una autèntica lliçó d'història". La reconstrucció seguint la Bíblia i altres documents de l'època vol donar informació als assistents -que a partir del dia 9 de desembre podran reservar la seva entrada gratuïta- sobre el naixement de Jesucrist, que segons s'ha descobert després podria haver nascut entre 7 i 4 anys abans del calendari oficial.

Així, doncs, es vol dotar d'"ambientació històrica" amb audiovisuals, vestits de l'època i una casa de l'estil en què podria haver nascut aquesta figura. Per la seva banda, la presidenta de l'associació cultural Sant Fructuós, Imma Teixell, ha afirmat durant la presentació que estan "molt il·lusionats de retrobar aquest projecte", amb l'ambició de fer-lo l'any vinent, ara ja sí sense restriccions per la pandèmia, a les Muralles, el seu emplaçament original. Els passis començaran a les sis de la tarda, n'hi haurà quatre per dia, duraran 50 minuts cadascun i en total s'espera acollir 600 persones, a banda dels 50 membres de l'organització.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: