1 de 10
ENSENYAMENT

L'escola Puigcerver de Reus, en una agrupació de centres catalans units per «difondre i educar» en salut mental

L'Hospital Clínic i l’Associació d’Escoles Vincula s'uneixen en un conveni de col·laboració per impulsar el "Projecte Generació Alfa"

Una imatge del pati de l'escola Puigcerver, de Reus | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 29 de novembre de 2021 a les 10:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest proper dimarts, 30 de novembre, a Barcelona, l'Hospital Clínic de Barcelona i l’Associació d’Escoles Vincula s'uniran per signar un conveni de col·laboració del Projecte Generació Alfa. En l’acte de presentació intervindran el doctor Josep M. Campistol, director general del Clínic; la doctora Luisa Lázaro, cap de psiquiatria infantojuvenil del Clínic; Anna Figuera, mare d’alumne i Tomàs Cabello i Eduard Solé, de l’Associació d’Escoles Vincula. El centre Puigcerver, de Reus, en forma part. 

S’explicarà com neix el projecte, qui el forma i quins objectius té. A més, es passaran vídeos testimonials de les escoles de l’associació. El projecte Generació Alfa va sorgir abans de la pandèmia "davant l’augment de les patologies de salut mental entre els infants i els joves. La pandèmia ha aguditzat aquestes problemàtiques i ha posat de manifest la necessitat de donar-hi resposta i de trencar els estigmes que encara existeixen al voltant d’aquest tema", s'ha apuntat.

El projecte, doncs, té la voluntat de promoure un espai de trobades i de reflexió a través de la creació i la difusió de continguts científics i educatius desenvolupats de la mà d’experts en salut i educació liderats per l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Associació d’Escoles Vincula. 

L’Associació d’Escoles Vincula és una agrupació recent de set escoles (Escola BetàniaPatmos de Barcelona, Escola Daina-Isard d’Olesa de Montserrat, Escola IPSI de Barcelona, Escola Joviat de Manresa, Escola Llor de Sant Boi de Llobregat, Escola Meritxell de Mataró i Escola Puigcerver de Reus) que, a banda d’altres projectes, "té l’objectiu d’acostar i fer dialogar els mons de la salut i l’educació des d’experiències reals i compartides".
 
 

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: