OCUPACIÓ

Majors de 45 anys i en situació d'atur de llarga durada, preferents al Programa 30 Plus del Mas Carandell

​Les empreses interessades a beneficiar-se de la subvenció poden adreçar-se al centre fins a finals de març del 2022

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de novembre de 2021 a les 09:39 |
Imatge d'arxiu | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Mas Carandell arriba a la cinquena edició del Programa 30 Plus, un recurs d'intermediació laboral que ofereix a les empreses del Baix Camp, prioritàriament de Reus, un ajut econòmic de fins a 10.132 euros per contractar persones residents a Reus, de més de 30 anys i en situació d'atur. L'actual edició disposa d'un màxim de 40 contractacions subvencionades.

Com a novetat d'enguany, i dins el segment d'edat esmentat, el programa prioritza dos tipus de col·lectiu per les seves especials dificultats a l'hora de trobar feina: el de persones majors de 45 anys i el de persones que es troben en situació d'atur de llarga durada. Des del seu inici, l'octubre passat, vuit persones ja han trobat feina, de les quals cinc són dones de més de 45 anys. I la previsió més immediata és que 6 persones més s'incorporin a una nova feina el pròxim mes de desembre.

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, explica que avui en dia, "malgrat el context que estem vivint, en el marc del 30 Plus s'estan gestionant 32 ofertes de treball per a 29 empreses del territori, que han confiat en el Mas Carandell per incorporar professionals i per rebre l'assessorament i acompanyament en la gestió de la subvenció".

Les empreses interessades a beneficiar-se de la subvenció poden adreçar-se fins a finals de març del 2022 a Mas Carandell per assessorar-se sobre aquest ajut, compatible amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos a cadascuna de les modalitats contractuals. En tot cas, per participar és necessari no haver acomiadat treballadors/es del mateix perfil professional de forma improcedent o nul·la en els tres darrers mesos, ni haver realitzat cap acomiadament col·lectiu en el mateix període; no tenir cap treballador/a en ERTO per al mateix lloc de treball i gestionar la selecció de la persona treballadora a través d'aquest web.

També es demana assignar una persona per fer la funció de tutora de la persona contractada. Per la seva part, els contractes han de tenir una durada d'entre sis i nou mesos a jornada completa, no poden ser ni d'interinitat ni de relleu, i han de comptar amb una remuneració mínima de 15.000 euros bruts anuals. La relació contractual també inclou 20 hores de formació en el marc de la seva jornada laboral.

Programa 30 Plus


El Mas Carandell té més 5 anys d'experiència en la gestió del 30 Plus. Durant aquests anys han trobat feina fins a 207 persones, de les quals 86 han continuat treballant a l'empresa més enllà del període de subvenció. Al mateix temps, 165 empreses han escollit Mas Carandell per tramitar la subvenció, valorant en el servei amb un grau de satisfacció de 9 punts sobre de 10. Només els dos darrers anys, l'import de subvenció atorgat a les empreses participants ha estat de 633.402,47 euros.

El Programa 30 PLUS està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal - Ministerio de Trabajo y Economía Social en el marc del Programa SOC-30 Plus, regulat per l'Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: