1 de 10
OBRES I MILLORES

L'ermita de Puigcerver, a Alforja, s'abasteix d'electricitat amb plaques solars

Aquest dissabte s’ha celebrat un acte per donar a conèixer les instal·lacions

L'acte ha comptat amb la presència de diversos representants institucionals | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de novembre de 2021 a les 18:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, situada en el terme municipal d'Alforja, va instal·lar a principis d'enguany, plaques fotovoltaiques a la teulada de l’ermita per al subministrament d'energia, en substitució d'un grup electrogen. Amb aquesta instal·lació, l'ermita disposa d'un sistema d'autogeneració i autoconsum d'electricitat totalment sostenible, sense dependre de combustibles fòssils i amb un flux d'energia constant. La potència total de la instal·lació fotovoltaica és de 25 kW amb sistema híbrid trifàsic de 10+15 kW que permet cobrir gairebé tota la demanda energètica actual de l'ermita. 

L'Associació Amics de l'Ermita destaca els múltiples avantatges que proporciona aquest nou subministrament, com són l'estalvi de gasoil, l'eliminació del soroll del motor i l'alimentació continua d'electricitat, fet que possibilita el funcionament ininterromput de cambres frigorífiques i millora l'oferta i el servei del bar-menjador de l'ermita.
 
 

L'arquebisbe ha agraït a l'Associació d'Amics de l'Ermita la seva devoció Foto: Miquel Reverter

 Aquest dissabte, l'ermita ha acollit un acte públic per donar a conèixer aquesta instal·lació, que ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, entre altres administracions i entitats. A la inauguració hi han estat presents la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; l’alcalde d’Alforja, Joanjo Garcia; l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, qui ha beneït el nou equipament; el president de l'Associació Amics de l'Ermita, Casimir Rodríguez; el rector de la parròquia del municipi, Vicenç Ribas, i el director comercial de l'empresa instal·ladora, Vilalta Corporació, Vladimir Cirera. Acompanyats de veïns i veïnes del municipi, han visitat la instal·lació fotovoltaica i el conjunt de l'ermita, històricament freqüentada pels habitants d'Alforja i també dels pobles de la rodalia.

Després de veure les instal·lacions, l’arquebisbe ha oficiat una missa en què ha agraït a la junta actual i les anteriors de l’Associació Amics de l’Ermita, la devoció i el manteniment d’aquest espai.  

  

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: