POLÍTICA

El Consell de la Cultura de Reus comença a prendre forma

Una jornada a firaReus conforma la composició dels membres que en formaran part

Presentació de la jornada a les instal·lacions de firaReus | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de novembre de 2021 a les 17:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Pla d'Acció Municipal preveu la creació del Consell Municipal de Cultura on professionals, entitats i ciutadania puguin debatre cap on ha d'evolucionar la Cultura a Reus, per la qual cosa, des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística s'ha convocat aquest dissabte al matí a firaReus una jornada de treball per a la creació del Consell Municipal de la Cultura de Reus.

Els treballs preparatoris es van iniciar des del mateix equip de Reus Cultura amb la creació d'un grup motor compost per un membre de cadascuna de les àrees de treball de la regidoria de Cultura i Política Lingüística (teatres, biblioteques, museus, política lingüística, festes i festivals i administració).

Aquest grup motor va preparar unes trobades amb tot l'equip de treballadors que va acabar amb un document de conclusions que, juntament amb el Pla Local de Cultura que està en procés, ha de servir de marc de treball per al proper Consell de la Cultura.

Aquelles conclusions es van estructurar en tres grans grups temàtics que havien agrupat la major part d'inquietuds i raonaments duts a terme en aquelles sessions: organització, comunicació i finançament.

El Consell Municipal de la Cultura de Reus tindrà com a funcions: assessorar el govern municipal en matèria de cultura, participar en el disseny, avaluació i seguiment d'actuacions i programes culturals de l'àmbit de la ciutat i executar determinades funciones en relació amb el suport a la creació artística.

A la jornada hi han assistit l'alcalde, Carles Pellicer; la vicealdessa, Noemí Llauradó; el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens i les persones participants de les sessions de treball.

En declaracions a Reusdigital.cat, el regidor Daniel Recasens s'ha mostrat "content" pel resultat de la jornada. Segons el regidor, "l'objectiu s'ha complert després de reunir un gran grup de l'àmbit de la cultura de la ciutat i crear un grup més reduït i disposat a treballar per a la cultura".

Pel que fa al funcionament del Consell Municipal de la Cultura de Reus, Recasens ha assenyalat que "primer cal constituir-lo formalment i a partir d'aquí s'establirà la seva dinàmica".
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: