1 de 10
SOLIDARITAT

Cambrils cofinança un projecte contra la violència masclista en zones rurals de Perú

Articula "accions i estratègies conjuntes entre societat civil i instàncies públiques", assenyalen els impulsors

El projecte s'adreça a dones que pateixen violència masclista al Perú | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 4 de desembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils cofinança un projecte de Mans Unides per eradicar la violència contra les dones rurals de la regió de Junín, al Perú. L'ONG forma part del Consell Consultiu de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària i el seu projecte ha estat un dels seleccionats en la convocatòria de subvencions de l'àrea de Cooperació del consistori de la vila del Baix Camp.

El regidor del ram, Juan Carlos Romera, exposa que "la lluita contra les violències de gènere és global, de tot arreu i des de tots els àmbits". En aquest sentit, subratlla que l'Ajuntament treballa "transversalment", al municipi, amb accions com les Jornades dels Bons Tractes impulsades des del departament de Polítiques d'Igualtat, "però també a altres parts del món com és el cas d'aquest projecte de Mans Unides".


L'objectiu del projecte, s'apunta des de l'Ajuntament, "és la promoció, protecció i respecte al dret a una vida lliure de violència de les dones" de Junín. En aquest sentit, s'apunta que "la violència de gènere condiciona el paper d'aquestes dones en el desenvolupament, anul·lant el seus drets econòmics, socials i polítics en igualtat de condicions. És una violació sistemàtica dels drets humans i les llibertats fonamentals".

Accions, estratègies i fasesEl projecte "articula accions i estratègies conjuntes entre societat civil i instàncies públiques" amb la voluntat de "millorar l'eficàcia" de les intervencions en aquesta matèria; "desenvolupant competències i actituds, enfortint lideratges i implementant estratègies comunicatives per a l'adopció d'una cultura de respecte als drets de les dones".

El projecte en qüestió s'executarà a través de la formació amb tallers, fòrums i concursos de propostes, així com la realització d'estudis d'investigació, l'elaboració de manuals i eines de gestió que complementaran el procés d'intervenció amb els beneficiaris del projecte.

A més, "es promouran accions d'incidència a nivell dels governs locals per tal que tinguin en compte les iniciatives que es realitzaran a nivell de comunitats i escoles, respecte a la problemàtica violència i puguin formar part de les activitats". El projecte també inclou "fer front a la situació de desnutrició infantil i inadequades pràctiques alimentàries; mitjançant la millora de tres sistemes d'aigua potable", s'ha aconseguit que 184 famílies de tres comunitats tinguin accés a l'aigua de qualitat, assegurant així la pràctica d'hàbits d'higiene.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: