EQUIPAMENTS

L'escola bressol La Ginesta ja disposa d'una aula multisensorial

La iniciativa va sorgir dels pressupostos participatius del 2019

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 de novembre de 2021 a les 10:17 |
Una imatge de l'aula multisensorial | Ajuntament de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'aula multisensorial de l'escola bressol municipal La Ginesta ja és una realitat. El nou espai, sorgit d'una iniciativa ciutadana presentada als pressupostos participatius, s'ha inaugurat aquest dijous 25 de novembre a la tarda. La voluntat és que doni resposta als alumnes amb necessitats especials de totes les escoles bressol municipals. 

Disposa de material i mobiliari com poden ser matalassos d'aigua i articulats, mòduls psicomotrius, projectors de llum, material d'estimulació visual o auditiva... i compta amb el suport de professionals titulats. A més a més, té elements interactius, que funcionen a través dels comunicadors, com una columna de bombolles, una dutxa de fibres, una catifa de fibres, i la il·luminació LED de la sala.

D'altra banda, té elements passius, que no depenen de cap interacció de l'usuari, com una llum negra, un ventilador, un sostre de fibres circular, i un projector. Finalment, té també elements vibratoris que vibren acústicament. La vibració reacciona amb la música o sons que es reprodueixen a través de l'equip d'àudio.

La inauguració va comptar amb l'assistència de la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, i en funcions de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, i Daniel Recasens, regidor d'Educació, a banda dels proposants, de la directora de l'Escola Bressol Municipal La Ginesta i els tècnics de les àrees que hi han intervingut.

Projecte dels pressupostos participatius


Aquest projecte és un dels guanyadors dels Pressupostos Participatius 2019, proposat per Núria Garcia Oncins. La proposta preveia "crear en una escola bressol municipal un espai que permeti que els infants amb discapacitats diverses puguin tenir bipedestadors, caminadors, material multisensorial, ordinadors... una aula on puguin fer les activitats del dia a dia tot rebent suport de fisioteràpia, logopèdia, musicoteràpia i per educadores d'educació infantil". La proposta s'incloïa dins la categoria "petits projectes", ja que el seu pressupost era inferior a 50.000 euros i va comptar amb 367 vots.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: