ESPECIAL 25-N

La URV rep dotze denúncies d’agressions sexuals i conductes de menyspreu cap a les estudiants en dos anys

La universitat es reivindica com un espai necessari per formar els joves perquè combatin les violències vers les dones

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 18:23 |
Una imatge del CRAI de la URV | ACN
La Unitat d’Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha rebut 12 denúncies de violència per raó de sexe o gènere des de la posada en marxa del Protocol de prevenció i actuació en l’àmbit de violències masclistes i contra LGTBI, ara fa dos anys, en el curs 2019/ 2020.

En concret, cinc han estat per assetjament sexual, tres per agressions sexuals i quatre per conductes de menyspreu cap a les dones. En tots els casos les persones denunciades han estat homes, dels quals cinc eren estudiants, quatre del personal docent i investigador i tres no pertanyien a la comunitat universitària.

La URV s’ha reivindicat com un espai necessari per formar els professionals del futur amb eines per viure lliures de violències contra les dones. Les dades s’han fet públiques aquest dijous en el claustre celebrat amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

“Parlar-ne és bo perquè si el col·lectiu d’estudiants està sensibilitzat, poden denunciar, especialment si troben l’acompanyament adequat”, ha afirmat Laura Román, secretària general i responsable d’Igualtat de la URV. Román també ha explicat que la meitat de les denúncies s’han interposat aquest any.

A les aules i al claustre universitari, també s’ha llegit el Comunicat de la Comissió Dones i Ciència del CIC amb motiu del Dia Internacional per a l’erradicació de la violència contra les dones, en el marc dels actes del 25-N. A més, el professorat i els estudiants de 25 classes de diferents facultats han dedicat 25 minuts a tractar les causes, les conseqüències i l’abordatge de la violència masclista. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: