PORT TARRAGONA

El Port Tarragona se situa en quart lloc del sistema portuari estatal

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 13:43 |
Un vaixell al Port Tarragona | Cedida
Les dades que publica mensualment l'organisme autònom de Puertos del Estado sobre les estadístiques del sistema portuari estatal recull el rànquing del ports en funció del moviment de mercaderies. Aquest mes d’octubre, com ho va fer al setembre passat, el Port Tarragona escala una nova posició, arribant a la quarta en la classificació. Es tracta d’un rànquing provisional a l’espera de tancar l’any 2021.

No obstant això, el Port de Tarragona no ocupava aquesta posició de forma permanent des del 2003 i de forma esporàdica des del 2019. En la seva publicació Resumen General del Tráfico Portuario-Octubre 2021, Puertos del Estado estableix que les cinc primeres posicions en el rànquing les ocupen Algeciras, en primer lloc, i a continuació: València, Barcelona, Tarragona i Cartagena.

El Port Tarragona ha avançat aquest mes d’octubre al de Cartagena, que ara es troba en sisena posició. El rànquing dels 10 primers el tanquen els ports de Bilbao (6a) Huelva (7a), Las Palmas (8a), Castelló (9a), i Gijón (10a).

Recuperació de tràficsAquesta bona classificació es deu, en bona mesura, a la recuperació de l’activitat durant el 2021 que l’ha impulsat el port de la 7a a la 4a posició en els darrers mesos. Els molls tarragonins han mogut a l’octubre 3,07 milions de tones, un 11,46% superior al mateix període de l'any 2020.

En l’acumulat de gener a octubre de 2021 el Port Tarragona "mostra les millors dades" entre els deu primers ports del rànquing amb una variació positiva del 20,66% i un total 26,26 milions de tones mogudes.
Participació