TURISME

El Gaudí Centre estrena una nova botiga d'articles de proximitat i artesans

S'hi poden trobar una cinquantena de productes diferents

La regidora Caelles durant la inauguració de la botiga | Ajuntament de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 13:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Oficina de Turisme posa en marxa una botiga d'articles de marxandatge museístic i d'artesania a la recepció del centre i renova la imatge exterior per fer més visible el centre d'interpretació dedicat a la vida i obra d'Antoni Gaudí. Des de Promoció de Ciutat s'està treballant amb la marca Gaudí, per ressaltar la figura d'Antoni Gaudí a la ciutat, els seus orígens i la seva vinculació al territori.

En aquesta línia, s'ha posat vinil a la façana principal de l'edifici per tal que tant els visitants com la mateixa ciutadania identifiquin el centre d'interpretació i Reus com la ciutat de Gaudí. La renovació exterior es fa coincidir amb la inauguració de la botiga ubicada a l'Oficina de Turisme celebrada aquest dijous 25 de novembre. 

Productes de proximitat, sostenibles i artesans


Per dur a terme el projecte s'ha elaborat un estudi previ dels productes més venuts en botigues de dimensió i ubicació semblant al Gaudí Centre. Des de l'Agència, destaquen que tant els proveïdors com els productes s'han escollit seguint els criteris de proximitat, sostenibilitat i artesania. 

Els proveïdors són empreses catalanes, que realitzen articles per altres museus i equipaments culturals. Els productes a la venda són sostenibles i ecològics, a més de fabricats a Catalunya. Els productes tèxtils estan realitzats amb material reciclat PET post-consum i 100% amb energia renovable a més de comptar amb certificat Oeko-tex. Els clauers de metacrilat estan elaborats aprofitant les pantalles separadores fabricades durant la pandèmia i que ara ja comencen a ser un rebuig difícil d'eliminar sense cost per al medi ambient.

Fins a 50 productes disponibles


La botiga compta inicialment amb 4 línies bàsiques de producte relacionades amb el patrimoni modernista de la ciutat, i la marca Gaudí. Concretament, es posen a la venda fins a una cinquantena de productes variats. Dins d'aquest ventall d'articles, hi ha diferents games temàtiques: signatura Gaudí (llibretes, bolígraf, llapis, punt de llibre...), modernisme (clauers, imants, postals, punts de llibre, làmines, gots, posa gots...), tèxtil (ventalls, foulards, fundes ulleres), làmines i postals (col·lecció de làmines i postals de diferents espais de la ciutat que s'aniran renovant i ampliant); i espai dedicat a l'exposició d'articles de joieria d'autors locals, on els artesans amb joies inspirades en la ciutat podran mostrar les seves col·leccions que els visitants podran adquirir als seus establiments. Els joiers confirmats mitjançant el Col·legi de joiers de Catalunya són J. Prats Joier Artesà, Jud Joies, Siat Sans, Lara Joies, Rovira Joiers i Patricia Godall. Els productes a la venda variaran en funció de la temporada.

Mobiliari i disseny de la Botiga del Gaudí Centre


El disseny proposat, segons apunta Promoció de Ciutat, és "net i diàfan", i el mobiliari escollit és "mòbil i modular", per tal d'adaptar la circulació de la botiga a les diferents necessitats de l'espai a cada moment, cosa que permetrà que el visitant interaccioni d'una forma directa.

A més a més, també s'ha realitzat una redistribució de la zona de treball del personal de l'oficina de turisme. El tipus de mobiliari utilitzat es troba en diferents museus de Barcelona, com ara el Museu Picasso.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: