INFRAESTRUCTURES

«Satisfacció» a la Cambra per l'aprovació de l'esmena per a l'estudi del desdoblament de l'N-420

La corporació celebra "l’ampli suport parlamentari" de la proposta

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 24 de novembre de 2021 a les 17:33 |
Una imatge de la carretera N-420, al seu pas per Corbera d'Ebre | Google Maps
La Cambra de Comerç de Reus dona "una enorme transcendència" a l’aprovació, aquest matí de dimecres i al Congrés de Diputats, de l’esmena als pressupostos generals "per fer possible" l’estudi informatiu per al desdoblament de la carretera N-420, de Reus a Alcanyís, i que, de manera conjunta, van presentar a principis de novembre el grup parlamentari mixt, el grup parlamentari republicà i el grup parlamentari plural, a instància dels diputats Tomàs Guitarte (Teruel Existe), Gabriel Rufián (ERC), Ferran Bel (PDeCAT) i Miriam Nogueras (Junts per Catalunya).

A la "satisfacció" de la iniciativa de les quatre formacions, s'ha apuntat des de la corporació, "s’hi afegeix comprovar l’ampli suport parlamentari que ha rebut l’esmena, amb els vots favorables dels grups majoritaris, com són els socialistes i els populars, i la suma a la majoria d’altres formacions com Ciutadans o els Comuns, entre d’altres". En total, l’esmena ha prosperat amb 287 vots a favor, tres en contra i sis abstencions.

Es tracta d’un fet "sense precedents" que la corporació valora "molt positivament" després de "la feina feta durant els darrers dos anys per reclamar" el desdoblament d’aquest eix viari, amb "converses periòdiques que la corporació ha mantingut amb els representants del poder legislatiu al territori, els Diputats i Senadors al Congrés i al Senat", s'ha explicat des de l'entitat reusenca.

En aquesta línia, des de la Cambra s'ha volgur recordar "l'entesa" durant la roda de premsa que es va realitzar a l'octubre, amb els representants de Teruel Existe, Tomàs Guitarte (diputat) i Joaquín Egea (senador) en la qual "ens van insistir en la importància d’aquesta reclamació". La Cambra ha volgut fer valer les reunions de treball s'han mantingut, fins a la data, amb Ferran Bel, diputat del PDeCAT, i les senadores d’ERC, Laura Castel, i de Junts per Catalunya, Assumpció Castelló.

La corporació "també ha treballat en paral·lel amb les altres formacions que hi han donat suport", s'ha subratllat. I així es va traslladar durant la reunió de treball amb Salvador Illa, president del grup socialista al Parlament de Catalunya, amb Jordi Roca, assessor del grup popular al Congrés, Ismael Cortés, diputat dels comuns, o Pere Huguet, regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Salou.

El president de la Cambra, Jordi Just, s’ha felicitat de "l’èxit obtingut al Congrés, amb la suma explícita de tantes forces polítiques que han sumat a favor d’una de les històriques reivindicacions de la nostra entitat per donar resposta a les necessitats del territori en matèria d’infraestructures per garantir la qualitat de vida de la seva gent i la competitivitat de les empreses". "És cert que estem parlant únicament de finançar una primera part de l’estudi informatiu. Però per aquí s’ha de començar i fins avui no s’havia avançat tant en la definició d’aquesta qüestió", ha apuntat.

Just ha apuntat que "també s’ha de treballar per aconseguir, en un futur, que prosperin propostes similars per actuar en d’altres infraestructures estratègiques del territori, com és el cas de la R15 i la R14".

La importància "estratègica" de la carreteraLa Cambra sempre ha considerat "essencial" la millora d’aquesta carretera, evolució de l’antiga via romana d’Alcolea de Còrdova. Es tracta d’una via de comunicació "bàsica" per al Port de Tarragona, tot atenent el transport de cereals al Baix Aragó.

Per a Terol "també és un via de gran importància, entre d’altres coses per connectar amb l’aeroport de Reus, al qual sovint s’hi refereixen com l’aeroport del Baix Aragó", s'ha manifestat per part de la Cambra. El desdoblament de la carretera N-420 serviria "per apaivagar els efectes del despoblament que impacten sobre les comarques per on discorre, una de les demandes que la Cambra sempre ha posat damunt la taula atenent el risc que pateixen comarques com el Priorat, la Ribera o la Terra Alta", s'ha subratllat. 

També us pot interessar:


L’Ajuntament de Reus ha indicat, aquest vespre de dimecres, que considera "un pas molt important i estratègic" per al territori l’aprovació, aquesta mateixa tarda, de l’esmena als pressupostos generals de l’estat per fer possible l’estudi informatiu pel desdoblament de la carretera N-420 de Reus a Alcanyís.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha felicitat la Cambra de Comerç de Reus i el seu president, Jordi Just, "pel treball i la tenacitat perquè tirés endavant aquesta esmena".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: