JORNADA SECTORIAL

La Jornada Anual AEQT 2021 constata que "sense la química no hi haurà solució als reptes de l'Agenda 2030"

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de novembre de 2021 a les 15:12 |
Una imatge de la trobada | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Jornada Anual AEQT 2021 que s'ha celebrat aquest dimecres al PortAventura Convention Centre ha servit "per constatar que la indústria química serà imprescindible en els propers anys per afavorir l'assoliment dels reptes de sostenibilitat als quals s'enfronta la societat", segons s'ha transmès, aquest dimecres, en un comunicat.

Després de l'edició exclusivament telemàtica del 2020, aquest any la Jornada ha tornat a reunir presencialment els membres de les comissions de treball de l'AEQT, els business partners de l'associació i també representants d'institucions públiques i privades del territori, extremant en tot moment les mesures de seguretat i prevenció anti-Covid.

La part central de l'esdeveniment ha estat un diàleg entre el president de la Federación Empresarial de la Industria Química Española (Feique), Carles Navarro, i la directora del Laboratori d'Ecoinnovació, Alba Cabañas, sota el títol Agenda 2030: un repte amb química. En aquest, els dos ponents han reflexionat al voltant d'aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible i com interpel·len la indústria química.

D'una banda, s'han posat damunt la taula els molts reptes que té la indústria per endavant per adaptar-se a una nova realitat basada en la neutralitat climàtica i l'economia circular. Reptes que el sector està obligat a enfrontar si vol garantir la continuïtat de les seves activitats a llarg termini: transició energètica i reducció d'emissions de CO2, captura de CO2 i utilització com a matèria primera, incorporació de l'hidrogen com a vector energètic, innovació en nous materials que siguin biodegradables o compostables, desenvolupament del reciclatge químic o molecular...

Qüestions que, tal com ha remarcat Carles Navarro, la indústria està decidida a aplicar i, de fet, en molts casos ja hi treballa. Alhora, el diàleg també ha permès constatar que la indústria química serà clau per afavorir l'assoliment dels reptes 2030 per part de la resta de sectors i de la societat en general: qüestions com la potabilització d'aigua, la conservació d'aliments, la generació d'energies renovables i el seu emmagatzematge, la nova economia basada en l'hidrogen, el desenvolupament de materials per a la impressió 3D... són només alguns exemples de solucions que seran possible gràcies a la indústria química.

"La química ara mateix és part del problema i treballa per deixar de ser-ho. Però, alhora, treballa també per ser part de la solució. Ja ho està sent i ho serà. Sense la química no hi haurà solució als reptes de l'Agenda 2030", han coincidit tots dos ponents.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: