1 de 10
ESPECIAL 25-N

Nou protocol al Col·legi de l'Advocacia de Reus per reorganitzar el torn de guàrdia per assistir víctimes de violència masclista

El lletrat haurà de comparèixer en el termini màxim d’una hora per garantir l’assistència des del moment abans d’interposar la denúncia

Una imatge de l'exterior dels Jutjats de Reus | Reusdigital.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Col·legi de l’Advocacia de Reus ha posat en marxa un nou protocol reorganitzant el torn de guàrdia per assistir a les víctimes de violència masclista. Quan una dona vagi a una comissaria o al Jutjat de Guàrdia per presentar una denúncia a conseqüència d’haver viscut qualsevol de les manifestacions de la violència masclista, aquesta tindrà dret a la presència d’un lletrat per garantir l’assistència des del moment abans d’interposar la denúncia.

Des de l’avís, el lletrat haurà de comparèixer en el termini màxim d’una hora. Si és necessari, abans que comparegui presencialment, l'advocat podrà tenir un primer contacte telefònic amb la víctima.

Per a aquest servei, existeix un sistema de torn de guàrdia especialitzat d’advocats formats i especialitzats en aquesta matèria concreta, i que estan disponibles els 365 dies de l’any, segons s'ha apuntat des del col·legi reusenc.

"Les víctimes de violència masclista tenen dret a rebre una assistència jurídica especialitzada en tots els procediments que es derivin de forma directa o indirecta de la situació de violència i sota una única direcció lletrada", s'ha conclòs des del Col·legi de l'Advocacia de Reus. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: