LITERATURA

Es lliuren els Premis Literaris Vila de Mont-roig 2021

Enguany s'ha arribat a la seva 40a edició

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de novembre de 2021 a les 12:29 |
Imatge dels guanyadors | Cedida
El Centre Cultural Església Vella va acollir, aquest passat dissabte a la tarda, l’acte de lliurament dels Premis Literaris Vila de Mont-roig 2021 en una jornada que també va servir per celebrar l’acte commemoratiu dels 40 anys de la seva creació.

L’acte de lliurament de premis va començar amb un parlament inicial de la regidora de Cultura, M. Remei Benach, que va donar la benvinguda a tots els presents. El primer premi que es va lliurar va ser el Premi de Recerca Vila de Mont-roig guanyat per Maria Callau Aragonès amb el treball Mont-roig i Miami, millor junts o separats?, fruit del treball de batxillerat. El premi de poesia Miquel Ferré va ser per Oriol Solà Prat, per l’obra Tots els presents, passats i futurs Tirallonga d’enneasíl·labs.

El premi de prosa Magdalena Guerrero va recaure en Jacint Bofias Alberch per l’obra De Labore Solis. El jurat va considerar atorgar un accèssit de la categoria de prosa a l’obra La Caseta del Bosc de Ramon González Reverter. Enguany, coincidint amb els 40 anys del concurs es va instaurar una nova categoria de microrelats. El primer premi va ser pel microrelat Profanació de Mercè Estrela Tena, seguit per l’accèssit El mirall de l’ànima de Beatriz Herrera Córdoba. També, creat coincidint amb l’aniversari, va ser el premi de poesia local de Mont-roig, que va guanyar Roser Bentadé Reig, pel seu poemari Brisalls del cor.

El premi de narrativa infantil de 3r i 4t de primària va ser per Laia Ferré Nogués per Escombrant el mar i el segon premi, per Georgina Ferré Nogués pel conte Un pinzell màgic. L’accèssit de narrativa breu per a joves de 1r i 2n d’ESO va ser per la Paula Fernández Vivanco per la història Les aparences enganyen. El premi de narrativa breu per a joves de batxillerat va ser per Halima Riffi per l’escrit Amb llàgrimes als ulls. El premi de poesia infantil de 3r i 4t de primària va ser per la poesia Persones de paper de Laia Ferré Nogués.

El premi de poesia infantil de 5è i 6è de primària se’l va endur la poesia La Guerra d’Adrià Guinaldo Albesa i el premi de poesia juvenil de 3r i 4t d’ESO, va ser per Ariadna Saladié Gordillo amb la poesia Situacions. Finalment, el premi de poesia juvenil de Batxillerat o Cicles Formatius va ser per Poemes per una ànima lectora de Halima Riffi.
Participació